ABD füzesi PKK’nın elinde

Can ÖZÇELİK

PKK’da, karadan havaya fırlatılan Stinger füzesi bulunduğu, hainlerin telsiz konuşmalarında yer aldı. Füzelerin PYD’den PKK’ya geçtiği belirtiliyor

Emniyet istihbaratın ele geçirdiği telsiz konuşmalarında, ABD’nin Suriye’ye gönderdiği silah ve mühimmat içinde yer alan karadan havaya hedefleri vuran Stinger füzelerinin hainlerin eline geçtiği tespit edildi.

Geçtiğimiz günlerde, bölücü örgüt PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD üzerinden ABD’den Türk F-16’larına karşı kullanılmak üzere uçaksavar Stinger füzesi istediği kamuoyuna yansımıştı. Yine aynı haberlerde ABD Savunma Bakanlığı’nın bu silahların yanlış ellere geçmesi halinde olumsuz sonuçlar doğuracağı endişesiyle PYD’ye uçaksavar füzesi vermeyeceği yer almıştı. Ancak emniyet istihbaratın ele geçirdiği telsiz konuşmalarında PKK’nın elinde Stinger bulunduğu ortaya çıktı. Emniyetin uyarı yazısında, terör örgütünün Hakkari kırsalına, anti-tank, karadan havaya füze (Stinger) aktarım girişimlerine yönelik telsiz görüşmeleri yer aldı. PYD ve PKK arasında 25 Ekim’de istihbarat birimlerinin ele geçirdiği telsiz konuşmalarında; sözde Van Eyalet Sorumlusu teröristin elinde savaş uçaklarında etkili olan füzelerin olduğu bilgisi yer aldı.

ABD, “TEHDİT OLUR” DEMİŞTİ


Bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi daha önce gündeme gelen konuyla ilgili, “Stratejimiz dahilinde bu yok. IŞİD’in elinde uçak yok. O nedenle bu gruplara yerden havaya fırlatılan füzeler veya omuzdan fırlatılan füzeler vermemizin bir anlamı yok. Ayrıca, omuzdan fırlatılan uçaksavar füzelerinin terörizm içinde yarattığı tehdidin farkındayız. Bu yüzden bu tür malzemenin kesinlikle yanlış kişilerin eline geçmesini istemeyiz” demişti.
Stinger füzeleri karadan havaya atılan ve alçak uçuş yapan uçak ve helikopterleri vurabilen silahlar. Omuzdan ateşlenen ve bir kişi tarafından rahatlıkla taşınabilen füze, yüksek isabet ve tahrip özelliği gibi sebeplerle kara birliklerinin hava savunmasında önemli bir yere sahip bir silah olarak biliniyor.

PKK BAHARA HAZIRLANIYOR


Terör örgütü PKK, hain saldırılarına devam etmek için 2016 bahar ayına hazırlanıyor. İstihbarat raporlarına göre mühimmat depolamaya başlayan PKK’ya PYD’den de ağır silahlar geliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı operasyonlarda ağır darbe alan hain terör örgütü PKK’nın sözde “eylemsizlik” kararını yeniden yapılanma ve silah depolamak için aldığı da istihbarat raporlarına yansıdı. TSK ve Emniyet istihbaratlarına göre PKK’nın telsiz konuşmalarında terör örgütünün Suriye’deki kolu PYD’ye giden silahların bir kısmının Türkiye’deki teröristlere aktarıldığı ortaya çıktı.
Raporlarda, PKK’nın eylemsizlik kararının sözde gençlik yapılanması YDG-H’yi kapsamadığı belirtildi. YDG-H’nin üniversitelerde DEM-GENÇ ile Demokratik Öğrenci Dernekleri adıyla kurulan konfederasyon içinde faaliyet yürüteceği bilgisine yer verildi.