[caption id="attachment_955561" align="alignnone" width="670"] Foto: DHA[/caption]

Daha önceden açıklandığı üzere Gaziantep'teki ABD'ye ait Patriot füze rampaları ve askeri araçlar, sökülerek ABD'ye gönderilmek üzere İskenderun Limanı'na getirildi.

Suriye'den gelebilecek füze saldırısı tehdidine karşı Türkiye'nin NATO'ya başvurusuyla 2013'ün ocak ayında ABD tarafından Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda konuşlandırılan ve ekim ayında da görev süresi dolan Patirot Hava ve Füze Savunma Birlikleri geri çekiliyor. Geçen 16 Ağustos'ta Türkiye ve ABD tarafından yapılan ortak açıklamada, tehdit algılamasının değişmesi (Suriyenin elinde kalan füzelerin Türkiye'yi vuramayacağı) nedeniyle geri çekileceği açıklanan Patirot Hava Savunma Sistemi'nin sökülmesi işlemleri başladı. Sökülen füze rampaları, askeri araçlarla birlikte ABD'ye gönderilmek üzere karayoluyla Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne getirildi.

Polisin eskortluğunda kente getirilen patriotlar İskenderun liman Sahası'na alındı. Patriotların gemiyle ABD'ye gönderileceği belirtilirken, çekilmenin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Diğer Partiot sistemleri ise Kahramanraş ve Adana'da konuşlandırılmıştı. Bu sistemler görevlerini sürdürüyor.

DHA