Hükümete en yakın gazeteciler arasında gösterilen ve bir süre önce yazdığı "AKP'nin büyüsü bozuluyor" başlıklı yazısı sonrası, parti içinde tepki gördüğü iddiasıyla ekranlardan uzak kalan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi yine çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Selvi "Seçimlere 13 gün kaldı ama bazı ciddi sıkıntılar ve belirsizlikler var." başlıklı yazısında seçim için ilginç tahminlerde bulundu.

"AKP'DE KARARSIZLAR ÇOK"

Abdülkadir Selvi anketlerdeki "kararsızların" önemli bir kısmının AKP seçmeni olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da  “Sürprizlerle dolu bir seçim olacak” diye bunu işaret ettiğini savundu.

"HDP BARAJI AŞIYOR"

Selvi yazısında madde madde seçim tahmininde bulundu. "HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı konusu önemini koruyor." diyen yandaş kalem "Son araştırmalar ve sahadaki gözlemler HDP'nin barajı aştığı yönünde." dedi.

"KOALİSYON GÖRÜNÜYOR"

Önemli olanın "oy oranından ziyade milletvekili sayısı" olduğunu belirten Selvi "Başbakan karınca gibi çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun iki, Bahçeli'nin üç katı miting yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara indi. Peki AK Parti seçmenindeki bu kararsızlık nereden kaynaklanıyor? İkili görüntü bir kafa karışıklığına mı yol açtı?
Önceki seçimlerde AK Parti'ye oy veren ama şimdi partisiyle ilişkisini sorgulayan kitle yeniden kazanılmazsa, Türkiye 8 Haziran sabahı koalisyon hükümetine uyanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir." tespitinde bulundu.

"GÖNÜL KÖPRÜLERİNDE SORUN VAR"

AKP için adeta bir özeleştiride bulunan Abdülkadir Selvi, partisinin "seçmenlerinin bir bölümüyle gönül sorunu" olduğunu belirtti.

"KASIM AYINDA YÜZDE 55'Tİ, OCAK AYINDA  50'YE İNDİ ŞİMDİ İSE..."

Selvi; AKP'nin oy oranının her geçen gün eridiğini ise şu sözlerle anlattı "AK Parti'nin oylarının yüzde 55'e çıkma potansiyeli olduğu tespit edilmişti. Ocak ayına girdiğimizde oy oranı yüzde 50 civarındaydı. Sonra ne oldu da düştü? Biliyorsunuz o günlerde kamuoyuna akseden tartışmaları. Sonra farkına varıldı. Frene basıldı. Mayıs ayına girdiğimizde bir canlanma başladı. İbre yukarı doğru yükselmeye başlamıştı ki, ne olduysa tersine döndü. AK Parti son 2 haftada bu konuya bir çare bulmak zorunda...."

AKP'nin en büyük sorununun "üslup" olduğunu savunan Selvi "AK Parti'ye oy veren dindarların ve batıda yaşayan Kürtlerin bir kısmının böyle bir sorgulama içinde olduğu anlaşılıyor. Uludere, Kobani ve “Kürt sorunu yoktur” söylemiyle, batıdaki Kürtlerde duygusal bir kopuşun başladığı anlaşılıyor. Ayrıca partisiyle arasına mesafe koyan ama başka bir yere gitmeyen yüzde 14'lük bir kitle var. İlk kez bu seçimlerde böyle bir yapı ortaya çıktı. Bunları AK Partili kararsızlar olarak kavramlaştırıyoruz. Geçen seçimlerde AK Parti'ye oy veren ve bu seçimde başka bir partiye oy vermeye eli gitmeyen bir kesim. Burada milletvekili listelerinde yapılan yanlışlıkların payını da görmek gerekiyor." dedi.

YİĞİT BULUT'A SERT SÖZLER!

Selvi yazısının sonunda; ekranlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan için "ölümüne "methiyeler" düzen danışman Yiğit Bulut için de ilginç tespitlerde bulundu. Selvi “Her sabah dualarımın arasında ismen saydığım (Erdoğan) iki kişiden birincisidir. Ancak 'İki tabancam var. Bolca da mermim var. Ben ölmeden, beni vurmadan, ben asılmadan bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına kimse elini süremez' şeklindeki yaklaşımlar fayda sağlamıyor. Tam aksine Erdoğan'a zarar veriyor.
Evet iki tabanca var. Ama namluları Erdoğan'a çevrilmiş durumda. Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır. Özal'da, Çiller'de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler. Menderes, Yassıada'da soyadını verdiği Ethem Menderes'in günlüklerinden yargılandı. Erdoğan da, AK Parti de, Davutoğlu da bu ülke için gerekli. Lütfen küçük menfaatleriniz uğruna Erdoğan'a kıymayın efendiler! Yarın geç olmadan uyarayım istedim." diye yazdı.

Mehmet Barlas'tan Erdoğan'a: Bal gibisin

Mehmet Barlas'tan Erdoğan'a: Bal gibisin



Yiğit Bulut nereden nereye!

Yiğit Bulut nereden nereye!



'Ben ne ağayım, ne sultanım, hizmetkarım'

'Ben ne ağayım, ne sultanım, hizmetkarım'