İftar programı sonrası kürsüye konuşma yapmak için çıkan Abdullah Gül, Türkiye'nin dış politikasını eleştiren ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dinlediği konuşmasında Gül, "Mısır'dan Libya'ya ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, tekrar Türkiye'nin ilham olacağı bir duruma gelmeliyiz. Ortadoğu politikamızı gözden geçirmekte fayda var" sözlerini kaydetti.


"Çelme takanlar mağlup oldu"


BU ÇOK ACI BİR DURUM

Ayrıca Gül, Ortadoğu'da Filistin meselesinin çözülmemişken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olmasının acı olduğu belirtirken, Türkiye'nin bu ülkere yardımcı olması gerektiğini dile getirdi.

Yeni Şafak, Davutoğlu’nu yok saydı!

Yeni Şafak, Davutoğlu’nu yok saydı!


Sözlerine şu şekilde devam eden Abdullah Gül, "Bunun için de şüphesiz ki; hepsiyle ilişkimizi geliştirmeliyiz. Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası, Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyükm bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz" dedi.