Emin ÖZGÖNÜL-Zeynep GÜRCANLI/ANKARA

Bürokraside gece yarısı atamaları yapıldı ve Hürriyet Gazetesi’ne yapılan taşlı sopalı saldırıya dönüşen gösteriye öncülük eden AKP eski milletvekili, Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın Gençlik Spor Bakan yardımcısı oldu. Saldırının olduğu dönem İçişleri Bakanı olan Selami Altınok ise İçişleri Müsteşarlığına getirildi.

FOTO:DHA Boynukalın'ın Bakan yardımcısı olacağını ilk Sözcü duyurmuştu.


İstanbul eski Emniyet Müdürü İçişleri eski Bakanı ve Bakan yardımcısı Selami Altınok ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi.  Seçim döneminin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk de yeni İçişleri Bakan yardımcısı oldu.

FOTO:DHA 17 Aralık sürecinden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Altınok, seçim hükümetinde İçişleri Bakanlığı'na getirilmişti.

FARUK ÇELİK TARIM BAKANI OLDU AMA, ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDA HALA İZİ VAR!


Türkiye'nin en önemli kurumlarından olan SGK'nın tepesine de bugün atama yapıldı; SGK Başkanlığı'na, Çalışma Bakanlığı'ndan Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı atandı.  Bağlı, Çalışma Bakanlığı'na Urfa'dan milletvekili seçilen Faruk Çelik'in Bakanlığı döneminde gelmişti.  Bağlı'nın SGK'nın başına atanması siyasi kulislerde, "Faruk Çelik , Tarım Bakanı oldu ama, Çalışma Bakanlığı'nı bırakmadı. Hemşehrisini SGK'nın başına atadı" olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazeteye yayınlanmak üzere gönderilen kararnameler sonucu yapılan atamalar şöyle:

Bilim Sanayi Teknoloji Bakan yardımcılığına Doç. Hasan Ali ÇELİK

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına, Dr. Mehmet Selim BAĞLI

Enerji Tabi Kaynaklar Bakan yardımcılığına AKP eski milletvekili ve seçim dönemi bakanı  Ali Rıza ALABOYUN

Gençik Spor Bakan yardımcılığına Abdürrahim BOYNUKALIN

İçişleri Bakan yardımcılığına Sebahattin ÖZTÜRK

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Selami ALTINOK

Milli Eğitim Bakan yardımcılığına Orhan ERDEM