Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin gezisinde kendisi için sarfettiği “Abisi dağda yetişmiş biridir halen de dağda. Kendisi de fırsatı bulunca oraya koşar” açıklamasına Demirtaş yanıt verdi. AFP'nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Dağa gitmek hiç zor değil. Burada seninle yüz yüze mücadele etmek daha zor ve biz zor olanı seçtik” dedi.

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Terbiyesiz

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Terbiyesiz

Erdoğan'la kişisel bir husumeti olmadığını söyleyen Demirtaş, "Yaptığı yanlışları eleştiriyoruz. İktidar hırsıyla ülkeyi ateşe atmasına karsı çıkıyoruz. Tek başına bu ülkede saltanat kurmasına karsı çıkıyoruz" diye konuştu. Demirtaş, Erdoğan'ın psikolojik durumunun, ruh halinin iyi olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Demirtaş'a soruşturma!

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Demirtaş'a soruşturma!

"DAĞA GİTMEK HİÇ ZOR DEĞİL BİZ SORU SEÇTİK..."

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisi iyi bilmeli ki dağa gitmek için fırsat bulmak hiç zor değil, sadece o anlık karar verirsiniz ve gidişinizi hiçimse durduramaz. Buradaysak buna inandığımız için buradayız. Eğer dağın çözüm olduğuna inansaydım ben de dağa gitmiş olurdum. Merak etmesin, gidiş hiç zor değil. Burada kalmak zor. Burada seninle yüz yüze mücadele etmek daha zor ve biz zor olanı seçtik. Buna inandığımız için buradayız ve burada kalmaya devam edeceğiz."