Veli TOPRAK/ ANKARA - TBMM Genel Kurulu AKP’li vekiller gelmeyince aç-kapa yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tepkisini “Allah belanızı versin, ben eşşek gibi çalışıyorum” diye gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Vallahi bıktım

Kılıçdaroğlu: Vallahi bıktım

Geçen hafta TBMM Başkanlığı’na seçilen AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz dün ilk kez Genel Kurulu yönetti. 15.00’te başlayan oturum öncesi Yılmaz’ın heyecanlı olduğu görüldü. Açılışı gong yerine tokmakla yapmak istedi. Genel Sekreter İrfan Neziroğlu, başkana müdahale ederek tokmağı bıraktırdı.

MHP'den Baykal'a cevap

MHP'den Baykal'a cevap

AKP GELMEDİ


Genel Kurul’da CHP’den 14, MHP’den 11 ve HDP’den bir milletvekili hazır bulundu. AKP sıraları ise bom boştu. Divan’da ise katip üyeler yoktu. Başkan Yılmaz, Başkanlık Divanının oluşmamasını gerekçe göstererek oturumu kapattı.

CHP'ye kerhen, MHP'ye resmen

CHP'ye kerhen, MHP'ye resmen

ALLAH BELANIZI VERSİN


CHP’li Mahmut Tanal, oturumun kapatılmasına tepki gösterdi. Ayağa kalkan Tanal, Başkanlık kürsüsüne doğru “Allah belanızı versin” diye bağırdı. Tanal daha sonra gazetecilere neden tepki gösterdiğini anlattı:


“Bir milletvekilinin bu devlete aylık maliyeti 50 bin TL. Maaş, 3 personel, oda, cep telefonu faturası, makam arabası olanlar var. Nerede bu milletvekilleri? Ben eşşek gibi çalışıyorum arkadaşlar. Cumhurbaşkanı TBMM’yi yönetmeye çalışıyor, bloke ediyor. TBMM Başkanı daha ilk günden onun iradesine teslim olmuş durumda. Bıraksın görevini AKP’li olmaya devam etsin.“