Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

Rusya'nın düşürülen uçak sonrasında Türkiye'ye yönelik yaptırımları her geçen gün ağırlaştırmasının ardından, dün canlı yayında açıklama yapan Davutoğlu, "17 saniyede talimat verilmez" dedi.

Foto: DHA -Ahmet Davutoğlu canlı yayında ağız değiştirdi


Davutoğlu, dün katıldığı canlı yayında şöyle konuştu;

"Emri ben verdim sözlerim muhalif olanlar tarafından istismar edildi. 17 saniyede talimat verilmez, kurallar bellidir. Ben daha önceki toplantılarımızda bu yetkiyi genelkurmay başkanımıza verdim. O da bu yetkiyi hava kuvvetleri komutanı verebilir. İşler böyle yürür. 17 saniyede böyle bir talimat verilmez."

ERDOĞAN DA "PİLOTLAR YANLIŞ YAPTI" DEMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rus uçağının düşürülmesinin ardından "Rus uçağı olduğunu bilseydik, uyarının şekli değişebilirdi" demiş, Rus pilotları suçlamıştı.

AKTROLLER HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI'NI SUÇLAMIŞTI


Sosyal medyada ise AKP lehine çalışan Aktroller, Rus uçağının düşürülmesinden Hava kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı sorumlu tutan yayınlar yapmıştı. Uçak olayının ardından Aktroll hesaplarından organize şekilde Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor durumda bırakmak için Rus uçağını düşürme emri verdiğini" iddia etmişlerdi. İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi de, "Rus uçağı tuzak mıydı?" başlığıyla bir köşe yazısı yazarak, şöyle demişti;

“Yüzde 49.5′le iktidar olan AKP, yeni dönemde Rusya krizi ile baş başa bırakılmak mı istendi? Can alıcı soru şu: Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye’ye tuzak mı kuruldu?”