STAR TV'nin ana haber bültenine konuk olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinde yeni yöntem denediklerini ve iyi mesafe alındığını belirterek şunları söyledi:

"İyi bir noktadayız. Ben de önümüzdeki günlerde, haftalarda güzel şeyler olacağını düşünüyorum. İyi şeyler olacağını düşünüyorum. Burada, umudu yeşertmek lazım. Yani, sürekli karamsar olmamak lazım, bardağın dolu tarafını görmek lazım."
"Sonuca yakın olduğumuzu düşünüyorum" diyen Akdoğan, bu hafta HDP heyeti ile tekrar görüşeceğini, gelinen aşamayı değerlendireceklerini söyledi.
Akdoğan, "Ben Öcalan'dan daha ileri bir çağrı gelebileceğini düşünüyorum." diye de ekledi.

"HDP'NİN BARAJI GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ahmet Türk'ün, "Seçim barajını eğer geçemezsek bu vebal devletin üzerindedir" açıklaması sorulduğunda Akdoğan, "Seçim barajını geçirtmek devletin sorumluluğu mudur? Bu çok sorumsuzca bir açıklama" dedi.
HDP'nin barajı geçebileceğine inanmadığını dile getiren Akdoğan şunları söyledi:

"Çözüm Süreci'nde HDP'nin oynadığı bir rol var. Elbette milletvekili olmaları önemli ama adaya gidenler arasında milletvekili olmayanlar da var. Ben Çözüm Süreci bağlamında HDP'yi önemseyen bir kişiyim ama bu illa barajı geçsinler anlamına gelmiyor. Hadi hep birlikte HDP'ye barajı geçirelim böyle bir sakat anlayış olmaz. Oyları şu anda yüzde 7'lerde görünüyor. Ben barajı geçeceğini düşünmüyorum."

HAKAN FİDAN'IN İSTİFASI

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığından istifasını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna olumlu bakmadığını açıklamasını da yorumladı:
"Sayın Cumhurbaşkanımız içi dışı bir olan bir kişi. Yani düşündüğünü açıkça dile getiren bir kişi. Hakan Fidan sorulduğunda da görüşlerini dile getirmiştir. Son tahlilde, bir kişisel tercih meselesidir. Aralarında fikir teatisinde bulunmuşlardır. Cumhurbaşkanımız da düşüncelerini hem Hakan Fidan'a hem Sayın Başbakanımıza dile getirmiştir. Hakan Fidan'ın istifa etmesi neticede kişisel bir tercihtir. Bu ilk duyulduğunda muhalefetten Ahmet Davutoğlu'na karşı bir hamle gibi yorumlayanlar oldu, hatta başbakanlık yakıştıranlar falan. Şimdi de tam tersine 'Erdoğan'a rağmen istifa' şeklinde konuşuyorlar. Hemen bir günde muhalefet başka bir yöne dönmüş durumda."