[caption id="attachment_954833" align="alignleft" width="670"] Foto: SÖZCÜ[/caption]

 

Ali GÜLEN /FRANKFURT
Kopenhag Başkonsolosluğu’nda oy verme işlemi başlarken ilk olarak oy kullananlardan biri Büyükelçi Mehmet Dönmez oldu. Büyükelçi’nin oy kullandığı sandıkta görevli Osman P. isimli şahsı gören DHA muhabiri Ünsal Turan, „6 sabıkası olan birine sandık emanet edilir mi? Adam daha yeni hapisten çıktı ve elektronik kelepçesini yeni çıkardılar“ diye büyükelçiye sorunca ortalık karıştı.

AKP SEÇİP BİLDİRMİŞ
Büyükelçiliğin, Osman P.‘yle ilgili hiç araştırma yapmadığı ve AKP’den gelen bildirime göre Ankara’ya bildirdiği, Yüksek Seçim Kurulu’nun da aynen onayladığı öğrenildi. Büyükelçi sandık başından ayrıldıktan sonra, hızla gazeteci Ünsal Turan’ın yanına gelen Osman P., ona tükürmeye ve ana- avrat küfretmeye başladı.

[caption id="attachment_954836" align="alignleft" width="670"] Foto: SÖZCÜ[/caption]

Olay yumruklaşmaya kadar giderken araya girenler Osman P.‘yi Ünsal Turan’dan uzaklaştırdı. Osman P.'nin daha önce bir çok kez konser organizasyonları yaptığı ve paralarını aldığı bir çok kişiyi dolandırdığı belirtiliyor.

GÖREVDEN ALINACAK MI
Gazeteci Ünsal Turan, gazetecilerin ve sanatçıların bile bu şahıs tarafından dolandırıldığını ve kendisinin de ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Büyükelçilik ise, gelişmeler üzerine Osman P.‘yle ilgili soruşturma başlatıldığını, gerektiğinde görevden el çektirileceğini duyurdu.