Foto: Depophotos


Kamil ELİBOL / ANKARA

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman AKP’nin milli irade açısından ‘’Bir numaralı tehdit’’ olduğunu savundu ve ‘’Millî birliğe, bin yıllık kardeşliğe, bireysel hak ve özgürlüklere tehdittir. Hukuka çengel, huzura engeldir. Türk milletine musallat olmuş günah kaynağıdır” dedi.

AKP’nin CHP ile koalisyon görüşmelerinde 32 günü ziyan ederek 2,5 saatlik görüşme yaptığı MHP’ye koalisyon teklif etmediğini savunan Büyükataman, yaptığı açıklamada AKP’yi ‘’Siyasi kapkaççılık’’ ile de suçlayarak şunları söyledi:

“AKP’nin siyasi künyesinde taşıdığı ‘millî irade dolandırıcılığı’, ‘inanç hortumculuğu’ ve ‘siyaset karaborsacılığı’ gibi sıfatlarına son olarak ‘siyasi kapkaççılık’ da eklenmiştir. Türkiye’nin adının değiştirilmesi gerektiğini savunan bir gayri millî kadronun, “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözüyle kavgalı olanların, “Andımız”ı, tabelalardaki “T.C.” ibaresini kaldıranların, dağlardaki bayrak ve yazılara bile tahammül edemeyenlerin, PKK ile aynı masada oturanların, teröristlerle mutabakatlar imzalayanların Türkiye değil Türkiye’yi bölme sevdası vardır’’

Büyükataman ‘’Bölücübaşı Öcalan tek günlüğüne İmralı’dan çıkarıldı m ı?’’ soruısunu da yöneltti ve Ziya Gökalp’in Ali Kemal için yazdığı ‘’ Türk olsam olmasam ben Türk dostuyum/Türk olsan olmasan sen Türk düşmanı/ Çünkü benim gayem Türkü yaşatmak/Seninki öldürmek her yaşatanı’’ şiirini de paylaştı.