Geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen koalisyon görüşmelerinden ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, özellikle CHP ile yapılan görüşmeden olumlu bir izlenimle ayrıldığını basınla paylaşmıştı. CHP cephesinin de görüşmelerin olumlu olduğunu açıklamasının ardından Ankara gündeminde AKP-CHP koalisyonu senaryoları iyiden iyiye konuşulur oldu.

CHP heyetinde bulunan isimlerden olan İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, birinci tur görüşmeleri için çok önemli bilgiler paylaştı. Hamzaçebi Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması yönünde hem AKP hem CHP’nin ortak görüş ifade ettiklerine dikkat çekti.

Kurulacak hükümetin güçlü ve 4 yıllık olması yönünde de fikir birliği yaşandığına dikkat çeken Hamzaçebi, bir seçim hükümeti ya da 1-2 yıllık hükümetlerin Türkiye’ye zarar vereceğini belirtti. “Seçim doğru bir karar değil. Sorunların ağırlaşmasına neden olur” diyen Hamzaçebi, milletin 7 Haziran’da verdiği kararı beğenmeyip vatandaşa ‘kararını bir daha gözden geçir’ demenin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini aktardı. Hamzaçebi, “Millet aynı kararı verirse ne yapılacaksa şimdi de o yapılmalıdır. Hayır ben bu kararı beğenmedim sen bu kararını değiştir olmaz. Bu demokrasiye zarar verir. Koalisyonlardan da korkmamak lazım. Koalisyon kötü bir şey değildir. Koalisyon uzlaşma demektir” diye konuştu.

Bugün gazetesine konuşan Hamzaçebi, kurulacak koalisyon hükümetinin önceliklerini ise şöyle sıraladı: “Özgürlükleri baskılayan sınırlayan yasaların kaldırılması, yargı bağımsızlığının sağlanması. Ekonominin istihdam yaratan sürdürülebilir yüksek büyüme ortamına kavuşturulması, dış politika, Kürt sorunu. Hiçbiri diğerinden daha az önemli değildir. Kurulacak hükümet bunu başarmak çözmek zorundayız.” Kurban Bayramı'na emekliye 1000 TL ikramiye sözünün yetişip yetişmeyeceğine ilişkin soruya Hamzaçebi, “CHP seçim projelerinin arkasındadır. Nerede olursak olalım onları sahipleneceğiz. Onları asla kenarda bırakmayacağız” diye konuştu.