Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ilginç iddiaları TBMM gündemine getirdi. Bazı AKP’li milletvekilleri ile üst düzey bürokratların TPAO aracılığı ile usulsüz işlemlerle benzin istasyonu sahibi oldukları öne sürüldü.

Sözcü’ye konuşan ve “Bu şekilde benzin istasyonu sahibi olan AKP’lilerin isimlerini belirledik’’ diyen Yeniçeri, iddiaları bir önerge ile TBMM’ye de getirerek, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a şu soruları yöneltti:

-Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) yan kuruluşu olan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtımda (TPDD) kaç Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilinin benzin istasyonu bulunmaktadır?

-Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtımda (TPDD) kaç TPAO yöneticisinin benzin istasyonu vardır. TPAO bünyesinde yönetici görevinde bulunan kimselere ve yakınlarına Nevşehir, Ardahan ve Bursa illerimizde ne gibi katkılar sağlanmıştır?

-Kırgızistan’da bir saha ilgilenen TPAO’nun hiçbir çalışma olmamasına ve proje iptal edilmesine rağmen, bazı kişilere maaş ödediği iddiaları doğru mudur?