YİNE ŞOV YAPTILAR, VATANDAŞI DİNLEMEDİLER
Geçen pazar açılışı yapılan tünelden, kırmızı plakalı araçla ilk geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı danışmanı Binali Yıldırım’la birlikte kurdeleyi kesti. Tünel tamamlandı ama taahhüt edilen üst geçit yapılmadı.

Gökmen ULU

AKP’liler ile yandaş işadamlarının yüzleri gülüyordu ancak tünelin üstündeki evlerde yaşayanlar kan ağlıyordu. Çünkü tüm uyarılara rağmen bilimin sesine kulak verilmeden yapılan tünel inşaatı nedeni ile üzerindeki binlerce konut hasar gördü. Vatandaşlar duvar ve zeminleri çatırdayarak yıkılmaya başlayan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Halkı mağdur eden Karayolları ve yüklenici firma ise aylardan beri verdiği sözleri tutmadı. Tören yapılırken, tünelin üstündeki binlerce vatandaşın dramı devam ediyordu.



VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Konak’a bağlı Beştepeler diye bilinen mahallelerde yaşayan vatandaşlar, tünel inşaatı ile birlikte evlerinin hasar gördüğünü ve hayatlarının kabusa döndüğünü ifade etti. İşte o açıklamalar:
Hatice Sevlüş (53): Tünel inşaatı yüzünden evin zemininde çökme oldu, duvarlar çatladı. Yetkililer iki yıldır “Hasarınızı onaracağız” diyor ama sözünü tutmuyor. Çatlayan yerleri alçı veya çimento ile kapatmakla evimiz yıkılmaktan kurtulur mu?
Naim Yazıcı (63): Biz devletin tünel yapmasına karşı değiliz. Ancak bunu yaparken her türlü teknik ve idari önlemleri almak zorundaydılar. Tünelden olumsuz etkilenen bazı yapılar kamulaştırıldı. Fakat bizim evimiz de hasar görmesine ve yetkililerce rapor edilmesine rağmen kamulaştırılmadı. Ama evinizi boşaltın diyorlar.
Naime Yazıcı (60): AKP’li temsilciler ve Karayolları yetkilileri mahallemize geldiler, bizlerle toplantı yaparak “Bir deprem olursa evleriniz yıkılabilir. Evlerinizden çıkın” dediler. Ben “Kalp hastasıyım. 90 yaşında annem var. Dar gelirliyim. Ayda 400 TL yetim hakkı ile geçinmeye çalışıyorum. Nereye gideceğim” deyince, beni “marjinal ve provokatör” diye yaftaladılar. Rantçıların burayı ele geçirmek istediklerine inanıyorum.



EVLER BU HALE GELDİ, “ONARACAĞIZ” DİYENLER ORTADA YOK
Konak’a bağlı Beştepeler Mahallesi’nde oturanlar, her gün korku içinde yaşıyor. 53 yaşındaki Hatice Sevlüş “Onaracağız dediler, çatlakları sıvadılar. Tünel yüzünden hayatımız kâbusa döndü” dedi.