Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak PKK'lı teröristler tarafından sızma girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Açıklamada, sızma girişiminin önlendiği, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Hakkâri / Şemdinli, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına, üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce yapılan sızma girişimi, ateş destek vasıtaları ve birliklerimiz tarafından önlenmiş, saldırı sonucunda 10 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, terörist dinlemelerinde kayıplarının daha fazla olduğu yönünde ifadeler tespit edilmiştir."

AKTÜTÜN2E 2008'DE KANLI SALDIRI

Şemdinli'de bulunan Aktütün Karakolu'na terör örgütü PKK bir çok kez baskın girişiminde bulundu. En son düzenlenen saldırı 2008 yılının ekim ayında gerçekleşmişti. Saldırı sırasında 15 askerimiz şehit olmuş, 20 askerimiz de yaralanmıştı. Saldırıya 600'den fazla teröristin ağır silahlarla katıldığı belirtilmişti.