ANKARA / SÖZCÜ

AKP'li bakan ve milletvekilleri cemaatin namaz kıldığı alanda kendilerine ayrılan VİP bölümde oturdular. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ile AKP'li milletvekilleri ve Manisa Valisi kırmızı şeridin içinde, cemaat ise bu şeridin dışında yer aldı.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Akhisar ilçesinde yapımı tamamlanan Şahinbey Camiinin açılışını yaptı. İki yıl önce temeli atılan, 30 dönümlük arsa üzerinde tasarlanan Hilaliye Külliyesi içindeki Şahinbey Camisinin açılışı ile 85 öğrencinin hafızlık merasimi yapıldı.

HALI ÜZERİNDE VİP BÖLÜM

Düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AKP Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan katıldı.

Cami içinde düzenlenen açılış töreninde, halının üzerine sıralanan cemaat ile protokol birbirinden ayrıldı. Kırmızı şeridin içinde Başbakan yardımcısı Arınç, milletvekilleri, Vali ve müftü yer aldı. Cemaat ise arka tarafa oturdu.

Akhisar'da yapılan cami ve külliye altı ana bölümden oluşuyor. 2 bin 700 kişi kapasiteli caminin de yar aldığı külliye 30 bin metrekare üzerine yapıldı. 44 dersliğin bulunduğu külliyede, 856 öğrenci kurs görecek. 624'ü yatılı kalabilecek.