Haklarında yakalama kararı çıktıktan sonra Türkiye'yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ile Almanya'dan beklenen resmi açıklama geldi. Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen'in Alman Federal Meclisi'ne, hükümetin cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesine gelen yanıtta, kişilerin nerede ikamet ettiklerine dair bilgiye sahip olmadıkları söylendi.

17-25 Aralık’ın belgelerini Alman savcıya teslim etti!

17-25 Aralık’ın belgelerini Alman savcıya teslim etti!

"BİLGİMİZ YOK"

Sol Partili Dağdelen, Savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'daki adreslerini bilip bilmediklerini ve federal hükümetin iki savcının Türkiye'ye iade talebini kabul edip etmeyeceğini sordu. Dağdelen'in sorularını Federal Hükümet adına Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder yazılı olarak cevaplandırdı. Müsteşar Schröder, “Adı geçenlerin kaldıkları yerle ilgili Federal Hükümet herhangi bir bilgiye sahip değil” derken, iadeyle ilgili soruyu ise “Federal hükümet sonuçlanmayan uluslararası aramalarla ilgili görüş açıklamıyor” şeklinde cevap verdi.



"ALMAN HÜKÜMETİ ELBETTE YERLERİNİ BİLİYOR"

Soru önergesi sahibi Dağdelen ise, gelen yanıtla ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin savcıların yerini kesinlikle bildiğini iddia etti. "Federal hükümet iki savcının Almanya'da olduğunu resmi olarak kabul etmekten kaçınıyor. Böylece konuyu açık bırakıyor. İki savcıyı teslim edip etmeme konusunda da kendisini bağlayıcı açıklamadan kaçınıyor." diyen Dağdelen, konuyu takip edeceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi baskıya devam ettiğini ve kendi politikasını yüzde yüz onaylamayan herkese baskı yaptığını belirten Dağdelen, Alman Federal Hükümeti'ne iki savcıyı Türkiye'ye teslim etmemeleri çağrısında bulundu.

Kaçak savcı Zekeriya Öz siyasi sığınma talep etti!

Kaçak savcı Zekeriya Öz siyasi sığınma talep etti!