Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

FİDAN SEÇİLEMEYECEK YERE KONULACAK

Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya göre AKP lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrında bir “yumuşama” olmaması halinde Fidan’ı aday listesine almayacak ya da seçilemeyecek bir sıraya koyacak. Böylelikle Davutoğlu, hem Erdoğan’ın tepkisine cevap vermiş olacak hem de “Potansiyel Genel Başkan’’ yakıştırmaları da yapılan Fidan’ın önünü kesmiş olacak.

‘’ADAYLIKTAN ÇEKİL’’

AKP’yi iyi tanıyan eski partili vekiller ise “Fidan operasyonu, Erdoğan’a ‘fazla ileri gitme’ mesajının verildiği bir operasyondur” değerlendirmesinde bulundular.

AKP’den istifa ettikten sonra “Demokratik Gelişim Partisi”ni kuran Kütahya Milletvekili İdris Bal, “Bana göre Hakan Fidan olayı, AKP’nin bir iç kavgasıdır ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Bir noktada dur. Öyle her şeye karışma’ mesajının verildiği bir operasyondur” dedi. Bal, “Bu, Erdoğan’ı hizaya getirme operasyonudur. Parti içinde etkisini sınırlama girişimdir. Erdoğan’a ‘Cumhurbaşkanı olarak kal’ denmektedir ” dedi. Bal, Fidan’ın “seçilemeyecek bir yere konulacağı” iddiasına ise katılmadığını vurguladı.

FIRAT:“BU KADAR TACİZE KARŞI ADAYLIKTAN ÇEKİL”

AKP Kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat ise, “Ben Fidan’ın seçilebilecek bir yere konulacağına inanıyorum. Ama Hakan Fidan çok tahammüllü biriymiş. Ben olsam bu kadar taciz karşısında adaylıktan 10 defa çekilmiştim, o da bu kadar tacizden sonra çekilmeli” diye konuştu.