Arınç Gökçek'i 2009 yılında böyle övmüştü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 6 Ocak 2009 yılında Gaziantep'te AKP'li Melih Gökçek'in adaylığına soğuk baktığıyla ilgili soru üzerine, "Bizde sıcak bakma, soğuk bakma diye barometre gibi bir şey yoktur. En başarılı belediye başkanları kim diye sorsanız bunlardan biri de Melih Gökçek'tir. Melih Gökçek bizim en az 25 yıllık bir dostumuz. Partimizde de başarılı bir belediye başkanımızdır" dediği ortaya çıktı.


AKP'deki tarihi kavga sonrası arşivlerden dökülen detaylar dikkat çekti. İşte Arınç'ın Gökçek için yaptığı açıklamalardan bazıları....

"EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI KİM DİYE SORSANIZ BUNLARDAN BİRİ DE MELİH GÖKÇEK'TİR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 6 Ocak 2009 yılında Gaziantep'te "Gökçek'in adaylığına soğuk baktığı"yla ilgili soru üzerine, "Bizde sıcak bakma, soğuk bakma diye barometre gibi bir şey yoktur"  diyerek şu ifadeler yer verdi: "Siyasette böyle bir çaba içinde değiliz, bunlar yakıştırmalardır. Merkez Yürütme Kurulu'nda yada partinin diğer organlarında ne söylendi, ne konuşulduysa bunları dışarıda konuşmak doğru değil. Bilmek de mümkün değil. Ama bizim gazetelerimiz, televizyonlarımız hiç kimsenin duymadığı, bilmediği şeyleri haber yapmakta çok mahir. Senaryolar yazabilirler. Fotoğrafların altına haber koyabilirler. Bu konuda deneyimli bir insan olarak sıcak baktı-soğuk baktı laflarını kabul etmem mümkün değil. Ben Bülent Arınç olarak fikrime müracaat edilen her yerde bildiğim doğruları söylerim. Bu doğrular genel merkezimiz tarafından veya yetkili makamlar tarafından kabul edilebilir, yanlış da bulunabilir. Biz nihayetinde partimizin yetkili kurullarının verdiği kararlara saygılıyız. Melih Gökçek 3 dönem Ankara belediye başkanlığı yaptı. Oysa kendisinden evvel 2 dönem gelen olmamıştır. En başarılı belediye başkanları kim diye sorsanız bunlardan biri de Melih Gökçek'tir. Dolayısıyla kendisini belediye başkanı olarak başarılı kabul ediyoruz ve genel merkezimiz de aday göstererek isabetli bir karar aldı. İnanıyorum ki bu seçimlerde yine Melih Gökçek ve AKP kazanacaktır. Bizim kişilerle bir işimiz yok. Kurumsal olarak AKP'nin nerede, ne kadar, ne sebeple başarılı olabileceği üzerinde çalışıyoruz. Melih Gökçek bizim en az 25 yıllık bir dostumuz. Partimizde de başarılı bir belediye başkanımızdır. Hem o, hem Erzurum, hem Gaziantep belediye başkanlarımız çok başarılıdır. Halkımızın da 2009 Mart'ında onlara tekrar görev vereceğine inanıyorum." dediği ortaya çıktı.



"MAŞALLAH REKOR MELİH GÖKÇEK'TE  AMA O KADARI DA FAZLA"

Bülent Arınç'ın 24 Mart 2014 yılında Bursa'da, Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Recep Altepe'nin proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada ise  "Dileriz Başkanımız Recep Altepe'nin  de ömrü, Melih Gökçek'in belediye başkanlığı kadar uzun olur. Maşallah rekor onda. Tabii o şanslı. İki dönemini Ak Parti'den önce yaptığı için onu saymadık. Şimdi üçüncü dönemini, esasında beşinci dönemini yapmaya başlıyor. Ama o kadarı da fazla" yorumunda bulunduğu öğrenildi. (DHA)