Deniz AYHAN / ANKARA

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk’ün ünlü "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözünü "Kent estetiğine aykırı" buldu. Belediye, Atatürkçü Düşünce Derneğinin Perşembe ilçesindeki şube binasına asılan ‘’Her Türlü Teröre Hayır... Yurtta Barış Dünyada Barış’’ yazılı pankartın indirilmesini istedi.

"Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözü "Kent estetiğine aykırı" bulundu


ADD Perşembe şubesi, Cumhuriyet Meydanı Şükrü Düdükçü caddesinde bulunan temsilciliğinin dış cephesine "HER TÜRLÜ TERÖRE HAYIR / YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ" yazılı bir pankart astı. Ordu Büyükşehir Belediyesi ise bu pankartın kaldırılmasını isteyerek, "Kentin silüetini bozacak, doğal ve tarihi çevrenin algılanmasını engelleyecek şekilde tanıtım ve reklam uygulamaları" kapsamında değerlendirdi.

ZABITA KOMİSERİ KARAR VERDİ


Pankartla ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Ümit Akdoğan ile aralarında Zabıta Komiserinin de bulunduğu 6 belediye görevlisi rapor da hazırladı. Raporda pankartın belediyenin ‘’Reklam ve Tanıtım’’ yönetmeliğine aykırı olduğu öne sürüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek de pankartın uygun bulunmadığını Atatürkçü Düşünce Derneğine bildirdi.

KESİNLİKLE İNDİRMEYECEĞİZ


ADD Genel Sekreteri Öner Tanık bu duruma tepki göstererek ‘’Belediye Atatürk'ün sözünü reklam ve tanıtım kapsamında değerlendiriyor’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Geçici olarak asılan bir pankart için 6 kişi rapor hazırladı. Aynı bina ve çevresinde belediyenin tanıtımı ve Fiskobirlik reklam pankartı da var ama Atatürk'ü sözünün yazılı olduğu pankartı kaldırmaya çalışıyorlar. İnsani değerlere sahip herkesi kucaklayan, terörü hedef alan ve Atatürk'ün evrensel mesajından rahatsız oldular? Bu pankartı kesinlikle indirmeyeceğiz’’