Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve gelen Berat Albayrak, Rusya ile yaşanan gelişmelerle ilgili konuştu ve "Rusya ile geçmişe dayalı bir ilişkimiz var, yaşananlar nedeniyle enerji konusunda meseleye karamsar bakmıyorum" dedi.

FRANSIZCA KONUŞTU: PESİMİST DEĞİLİM

ANKARA-SÖZCÜ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ilk açıklamasında Fransızca kelime kullandı. Albayrak, Rusya ile baş gösteren krizin, enerji sektörüne de yansıyacağı iddiaları için ‘’Pesimist (karamsar) değilim’’ dedi.

Albayrak görevi devralırken, Türkiye’nin doğalgaz konusunda  sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı yönündeki soruya ‘’Rusya ile çok uzun geçmişe dayalı dostlukları, ticari, kültürel ilişkileri olan bir ülkeyiz. Enerji özelinde ben pesimist bakmıyorum. Kış kapıda özelinde değerlendirirsek, arkadaşlardan bilgi alacağız. Ben o anlamda vatandaşlarımızın müsterih olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Albayrak, AKP olarak enerji politikaları üzerinde büyük adımlar attıklarını da savundu ve ‘’Türkiye’deki kurulu güç kapasitesi 73 bin megawata çıkarmışız. Şimdi bu performansın daha da üstüne çıkmaya çalışarak, çok daha büyük başarıları ortaya koymaya çalışacağız.” diye konuştu.