Şenol GEZER- SÖZCÜ
İstanbul'da 6 gün önce kaçırıldığı ortaya çıkan işadamı Mehmet Turgut'un hayatından endişe ediliyor. Fidyecilerin en son Marmaray durağında görülen işadamını serbest bırakmak için ailesinden 5 milyon Euro istediği öğrenildi. Emniyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yakından tanıdığı işadamını bulmak için özel ekip kurdu.

Türkiye'nin en ünlü saat ithalatçısı   ve 1970'li yıllardan itibaren Tahtakale'yi saat dünyasına dönüştüren Dost Saat'in sahibi Aksekili İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran Cuma günü esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Turgut'un cep telefonunun kapalı sinyal vermesi endişeyi arttırdı. İleri yaşından dolayı Mehmet Turgut'un sağlık sorunuyla karşılaşmış olabileceğini düşünen ailesi, imkanlar dahilinde araştırma yaptı. Ancak, yürekleri ferahlatacak bir haber alınamadı. Her ihtimali değerlendiren aile, durumu İstanbul Emniyeti'ne bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektiflerinin çalışması sürerken soruşturmanın seyrini değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. Elde edilen bilgilere göre, Mehmet Turgut'un telefonuyla aileye ulaşan bir kişi, 5  milyon Euro fidye istedi. Durumun polise bildirilmemesini isteyen meçhul kişi veya kişiler, daha sonra Turgut Ailesi'ni aramadı.

Bakır Kralı'nın babasını fidye için kaçırdılar!

Bakır Kralı'nın babasını fidye için kaçırdılar!


GİZLİLİK 5 GÜN SÜRDÜ

Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma, Turgut Ailesi'ne yakın kişilerin bilgi paylaşımıyla açığa çıktı. Binlerce dakikalık şehir güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler, sabah saatlerinde Florya Şenlikköy'deki evinden ayrılan Mehmet Turgut'un aracını Kazlıçeşme'deki bir otoparka bıraktığını belirlediler. Saat 16.40-16.45 aralığında parka gelen 2 kişi, Turgut'a ait aracı alarak sırra kadem bastı. Adeta seferber olan İstanbul Emniyeti'nin işadamı Mehmet Turgut'a ulaşmasının an meselesi olduğu bildirildi.

OĞULLARINA REHBER OLDU

Aslen Antalya Aksekili olan Mehmet Turgut, yaşının ilerlemesi sebebiyle işlerini kendisi gibi işadamı olan oğullarına devretti. Ancak Tahtakale'yle olan bağını kesmedi. Mehmet Turgut’un oğullarından Faruk Turgut kendisiyle birlikte saat sektöründe kalırken, diğer oğulları Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut farklı bir alanda yol almayı tercih etti. 2001 krizinde farklı bir alana yönelmeyi uygun gören ve bunun üzerine araştırmalar yapan Cüneyt Ali Turgut, bakır tel üretim sektörüne demir attı. Kayseri'de üretim yapan Mega Metal'in sahibi "Bakır Kralı" Cüneyt Ali Turgut, 10 yılda 5 kez en büyük 500 ihracatçı  arasına girdi. Mega Metal, Uluslararası Kalite Ödülü'ne de layık görüldü.

ÜNLÜ MARKALARI TAŞIDI!

Turgut Ailesi, önceki işi olan saatçiliği de hala sürdürüyor. 1970’li yıllarda Tahtakale’de Asri İş Hanı’nda saat ithalatçılığı yapan Antalya Aksekili Mehmet Turgut, bu alandaki faaliyetleri zamanla değişse de hala işe devam ediyor. Tahtakale'deki “Dost Saat” isimli şirketi aracılığıyla lisansını aldığı Dice Kayek, Jeep gibi ünlü markaların Uzakdoğu’da üretimini yapıp Türkiye’de satışını gerçekleştiriyor. Fransa’nın dünyaca ünlü markası Offshore Limited ve distribütörlüğünü yaptığı Alman Ingersoll markalarını da bünyesine katarak büyümesini sürdüren Dost Saat, 81 ilde 500’ün üzerinde bayisi ve Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinde yer alan kioskları ile ürünlerini tüketicilere sunuyor.