Saygı ÖZTÜRK / ANKARA
Yıllardır devam eden Balyoz davasında geçen hafta mahkemenin 237 sanıkla ilgili verdiği beraat kararının temyiz süresinin dolmasına 5 dakika kala 2 Cumhuriyet Başsavcı vekili bu kararları usul ve yasaya aykırı bulup temyiz kararı aldı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi 237 sanıklı Balyoz davasıyla ilgili beraat kararı vermişti. Bu kararın bir haftalık itiraz süresinin dolmasına 5 dakika kala Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Abdurrahman Üşenmez ve Mehmet Aydın ayrı ayrı beraate itiraz etti. 2 Başsavcı vekilinin itiraz dilekçesinde, beraatin usul ve yasaya aykırı hükümler içerdiği savunuldu.

Davanın sanık avukatlarından Osman Oğuzhan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, 2 Başsavcı vekilinin zaman aşının kesek için sürenin dolmasına çok kısa süre kala itirazlarını yazdıklarını belirtti. Oğuzhan gerekçeli kararın yazılmasından sonra Başsavcı vekillerinin beraatlerle ilgili Yargıtay’da kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

Balyoz davasında 364 sanık yargılanmış, bunlardan 237’si, mahkum olmuştu. Geçen hafta duruşma savcısının da beraat istemesine mahkeme heyeti de uymuştu. Bu davada, daha önce Yargıtay tarafından beraatleri uygun bulunan 62 sanıkla ilgili de beraat hükmü çıkmıştı.