ASUMAN ARANCA/ANKARA
HSYK, İstanbul’da yürütülen Selam Tevhid Dosyasındaki dinleme kararlarına imza atan ve aralarında 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına imza atan savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş ile Hakim Süleyman Karaçöl’ün de bulunduğu 54 hakim ve savcıdan 49'unu jet hızıyla açığa aldı. Açığa alınan isimler arasında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u tutuklayan hakim Vedat Dalda ile Ergenekon davası hakimi Sami Hışıloğlu da bulunuyor.

HSYK, soruşturma izni verdi!

HSYK, soruşturma izni verdi!


 

Hazırlanan raporda Selam Tevhid dosyasında bin 348 kez dinleme kararı verildiği ve bu kararların da 950 kez uzatıldığı belirtilerek, 22’si savcı, 32’si hakim olmak üzere 54 yargı üyesinin "örgüt üyeliği ve usulsüz dinleme" suçlamasından açığa alınması talep edilmişti.

HSYK'dan jet açığa alma kararı!

HSYK'dan jet açığa alma kararı!


 

KRİTİK İSİMLER AÇIĞA ALINDI

HSYK 2. Dairesi, müfettişin talebini jet hızıyla gündemine aldı. Yapılan toplantı sonucunda 54 ismin 49’nun açığa alınmasına hükmetti. Haklarındaki açığa alma talebi reddedilen 5 ismin ise Savcılar Mustafa Çavuşoğlu, Abdullah Mirza, Rasim Işıkaltın, Murat İnam ve Hakim Yakup Kaya olduğu öğrenildi. Açığa alma kararları 2'ye karşı 5 üyenin oyuyla verilirken, 5 üyenin açığa alınmamasına Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ile üyeler Hayriye Şirin Ünsel ve Taci Bayhan'ın muhalif kaldığı öğrenildi. Açığa alınan 49 isim arasında ise dikkat çeken hakim ve savcılar şöyle:

25 yıllık hakim böyle isyan etti

25 yıllık hakim böyle isyan etti


 

Ergenekon savcısı Cihan Kansız, Balyoz savcıları Hüseyin Ayar, Hakan Karaali, Şike savcısı Mehmet Berk, Selam Tevhid savcısı Adnan Çimen, Oslo soruşturmasında Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya, Balyoz davası hakimi Mehmet Üründü, Ergenekon hakimi Sedat Sami Haşıloğlu, İlker Başbuğ'u tutuklayan Vedat Dalda, Hrant Dink davasında "örgüt yok" diyen mahkemenin başkanı Rüstem Eryılmaz

HSYK 2 hakim için kararını verdi

HSYK 2 hakim için kararını verdi