Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez kameralar karşısına çıktı. Konuşmasında terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Kalın, Başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili de konuştu. Kalın; "Başkanlık sistemi ile ilgili referandum yapılabilir." dedi.

1 Kasım seçimlerine ilişkin konuşan İbrahim Kalın "Terörle mücadele konusunda 7 Haziran seçimlerinden sonra olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinden sonra da gündemimizde olmaya devam edecek. İster DAİŞ olsun ister PKK olsun operasyonlarımız devam edecektir. PKK'nın terör siyasetine, ona şirinleştirmeler yapılmasına izin verilmeyecektir. 1 Kasım seçim sonuçlarınından biri de bu olmuştur. Teröre sırtına dayayanların, siyaset yaptıklarını zannedenlerin hesapları boşa çıkmıştır." dedi.

BAŞKANLIK İÇİN REFERANDUM SİNYALİ!


Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Sözcü Kalın, referandum sinyali verdi.
Kalın "Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği bir konudur. Bu şahısla ilgili bir konu, sayın Tayyip Erdoğan'ın kendi geleceği ile ilgili bir durum değildir. Anayasal olarak da güçlü bir liderdir, zaten tarihe de geçmiştir. Türkiye'deki sistem daha işler hale nasıl gelir tartışması Türkiye için verimli bir tartışmadır. Bizim için uygun olan model hangisidir, 1 Kasım seçim sonuçları da dikkate alarak, tekrar bir değerlendirmesi yapılabilir. Ama bizim bu konuda Türkiye'ye lig atlatma konusunda düşüncemiz nettir. Türkiye'nin ihtiyaçları hedefleri konusunda en uygun model hangisidir bunun üzerinde tartışma devam etmelidir, devam da edecektir. Başkanlık sistemi ile ilgili referandum yapılabilir." diye konuştu.