ANKARA/SÖZCÜ

Saadet Partisi'nin seçim beyannamesinde, terör suçu ve kadın cinayetleri konusunda Türk Ceza Kanununda değişiklik yapılarak yeniden idam cezası öngörüldüğü açıklandı.

BBP lideri Mustafa Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak tarafından son rötuşları yapılarak tamamlanan beyannamede bir çok vaat de bulunuyor ve şu ilkeler sıralanıyor:

* İşçi, memur ve emekli maaşlarına yüzde 50 zam yapılacak.  Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenecek, asgari ücretten vergi alınmayacak.

* Devletin 450 milyar lira tutarındaki iç borcunun bir kısmı, kamunun kamuya olan borçlarının silinmesi yoluyla, bir kısmı da uzun vadeli bir plan dahilinde Merkez Bankası kaynakları aracılığıyla kademeli olarak sıfırlanacak.

*Mayınlı araziler tarıma açılacak. Şeker fabrikaları özelleştirilme kapsamından çıkarılacak. Enerjideki kayıp, kaçak bedellerinin vatandaş tarafından ödenmesi uygulaması kaldırılacak.

* Üniversite harçları kalkacak. İlk, orta ve lise öğrencilerine ücretsiz servis hizmeti ve bedava öğle yemeği verilecek. YÖK kaldırılacak.

*Er ve erbaşlara asgari ücret ödenecek. Banka kredisi ve kredi kartı borcu olanların borç faizi silinecek, ana borç ise takside bağlanacak. Dul, yetim ve şehit yakınları ile yaşlı ve kimsesiz maaşı alanlara yılda 2 kez ikramiye verilecek.

* Evlenecek çiftlere brüt asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak. Doğum yapan anneye bir yıl boyunca maaş verilecek.  65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapılacak.

“AKP’nin tek başına iktidarını biz önleriz”

“AKP’nin tek başına iktidarını biz önleriz”