Yavuz ALATAN / ANKARA

Bakırköy Ticaret Meslek Lisesinde Din Bilgisi öğretmeni olan, 2008’de sendikacılığa soyunup iktidarı destekleyen, ardından da ‘’Akil Adam’’ seçilen Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AKP'den milletvekili adayı olunca kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

29 BİN LİRAYA BÜRO

Gündoğdu, Ankara’nın en merkezi yeri olan, Kızılay Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir dükkanı, 29 bin liraya kiraladı ve seçim bürosu yaptı. Gündoğdu ayrıca, piyasada kira bedeli 60 bin liradan başlayan ve üzerinde fotoğrafı ile sloganların olduğu bir otobüsü de, seçim propogandası ve gezileri için kiraladı.

TRAFİĞİ DE DURDURDU

Ankara’dan 2. sıra adayı olan ve icraatlarına hemen başlayan Gündoğdu, Kızılay Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki seçim bürosunun önüne vinç getirdi. AKP adayı için trafik polisleri de seferber oldu. Öğle saatlerinde trafik kesildi ve vinç caddenin ortasına çekilerek, Gündoğdu’nun fotoğrafları ile AKP bayrakları ve pankartlar, hem binaya hem de caddeye asıldı.

Çok işlek olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarındaki trafiğin AKP adayı için kesilmesi, vatandaşların tepkisine yol açtı. Vinçteki görevliler bayrakları asana kadar, bulvar üzerinde uzun bir araç konvoyu oluştu. Durumu protesto eden vatandaşlar polislerle tartıştı.

İLK İŞİ CHP

Gündoğdu'nun seçim bürosunu dün Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan açtı. Gündoğdu da ilk açıklamasında CHP'yi eleştirdi. “Sayın Kılıçdaroğlu, emekliye, işsize, memura onu vereceğiz şunu vereceğiz diyor ama Kılıçdaroğlu’nun geçmişine baktığımız zaman SSK’yı batırdı. CHP iktidara gelirse İmam Hatipleri kapatacak. Başörtüsü yasakları geri gelecek ” dedi.

AKİL ADAM

1 Ocak 1961’de Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyünde doğan Gündoğdu, Erdemli İmam Hatip ve Giresun İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1987’de Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yaptı.

Ortaöğrenimi sırasında Milli Gençlik Vakfı (MGV) bünyesinde görev aldı. 1992’de Eğitim-Bir-Sendikası Bakırköy İlçe Temsilciliğini kurdu ve ilçe başkanı oldu. Nisan 2008’de ise Memur-Sen Genel Başkanlığı görevine seçildi. Sendika başkanıyken AKP iktidarını destekledi. Gündoğdu, çözüm sürecinde ‘’Akil Adamlar’’ heyetinde de görev aldı.