Foto: DHA


Bilal Erdoğan ‘sadece korkaklar kaçar’ diyerek eğitimi için yurtdışında olduğunu savundu. Ancak Erdoğan’ın danışmanı Erik Jones’ın açıklamaları doktora için İtalya’da bulunmasına gerek olmadığını ortaya çıkardı. Jones, öğrencilerin yeterlilik sınavını verdikten sonra ikamet veya derse katılma zorunluluğu olmadığını söyledi. Yani Bilal Erdoğan, İstanbul’dan bile doktorasını hazırlardı.

Fuat Avni'den yeni Bilal Erdoğan iddiaları

Fuat Avni'den yeni Bilal Erdoğan iddiaları

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi skandallarla gündeme gelen oğlu Bilal Erdoğan, İtalya’ya yerleştiği yönündeki iddiaların ardından “Ben sadece doktora için İtalya’dayım, fırsat buldukça ülkeme geliyorum ve geleceğim, doktora bitince ülkeme dönecek, inşallah son nefesime kadar da ülkemde yaşayacağım. Sadece korkaklar kaçar" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bilal Erdoğan'ın doktora danışmanı profesör Erik Jones, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada öğrencilerinin İtalya’da bulunması şartı olmadığını söyledi.

Bilal Erdoğan'ın bitmeyen doktorası

Bilal Erdoğan'ın bitmeyen doktorası

Doktora programınına ilişkin bilgileri paylaşan Bilal Erdoğan'ın tez danışmanı Erik Jones, SAIS’in her yıl 8 doktora öğrencisi kabul ettiğini belirttikten sonra bu kişilerin ilk yıl ABD’nin başkenti Washington’da derslere katılmasının mecburi olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilal Erdoğan yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilal Erdoğan yorumu

DEVAM ZORUNLULUĞU YOK

Öğrencilerin yeterlilik sınavını geçtikten sonra programı tamamlamak için 9 yılı olduğunu belirten Jones “Bu süreçte öğrencilerin ders alma şartı bulunmuyor. Bu nedenle herhangi bir kampüse devam etmeleri şartı koşulmuyor” dedi. Jones mesajına şu sözlerle devam etti: “Benim kendi doktora öğrencilerim Avrupa ve Kuzey Amerika’nın dört bir köşesinde yaşıyor. Aslında Çin’de ya da dünyanın başka bir yerinde olmaları da fark etmez. Ben öğrencilerimle e-posta, Skype ya da seyahat programlarımız uyuştuğunda yüz yüze görüşüyorum” dedi.