Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından konulan Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 5 yıllık hedef olarak belirlemeye hazırlandığı 1 milyon imam hatipli hedefine 1 yılda ulaşıldı. Bu sonuç MEB'in 2014-2015 istatistiklerine yansıdı.

Bir önceki yılın istatistikleri ile yapılan karşılaştırma imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulu sayıları ile bu okullarda okuyan öğrenci sayılarındaki artışı ortaya koydu.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'in 2014-2015 istatistiklerine göre Türkiye genelinde imam hatip ortaokulu sayısı bir yılda 1361’den 1597’ye, imam hatip lisesi sayısı ise 854’ten 1017’ye çıktı. Böylece imam hatip lisesi öğrenci sayısı 546 bin, imam hatip ortaokulu öğrenci sayısı ise 385 bin oldu. Geçen yıla göre ortaokul ve lise ile birlikte imam hatipli sayısı yaklaşık 658 binden yaklaşık 932 bine yükseldi. Bu da imam hatipli sayısının 1 yılda yaklaşık 1 milyona dayandığını ortaya koydu.

OKULLARDAN VELİLERE İMAM HATİPLERİ ÖVEN ANKET FORMU!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın hedefine koyduğu 'imam hatipli öğrenci sayısının artması' için çalışmalarını hızlandırdı.

Birgün'ün haberine göre; ; Son olarak Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, velilere dağıtılan anket formunda, imam hatiplere övgü yağdırıldı. Velilere, mevcut okullarda imam hatip şubesi isteyip istemediği soruldu.

'ŞUURU YÜKSEK NESİLLER'

“Milletin gözbebeği, Türkiye’nin yüz akı: İmam hatip okulları” başlığıyla hazırlanan anket forumlarında imam hatip okullarının önemi şu ifadelerle anlatıldı:

''İmam hatip okullarından mezun olan öğrenci; Anne-baba ve büyüklerine saygılı, milli-manevi şuuru yüksek, vatan-millet ve bayrak sevgisini yüreğinde hisseden, mukaddes değerlerine bağlı bir genç olarak hayata atılır. Katsayı sorununun kalkmasıyla tıptan mühendisliğe, hukuktan öğretmenliğe kadar tüm yükseköğretim programlarını hedefler. Devletin her kademesinde görev yapabilecek kapasite ve donanımda yetişir. Diğer okullarda okutulan fen ve sosyal ilimlerin yanında dini ilimleri de öğrenir. Diğer okullarda okutulan İngilizcenin yanında ikinci bir dil olarak Arapçayı öğrenir.

'İSTER MİSİNİZ?'

İmam hatip okullarına dizilen övgülerin ardından velilere şu soru soruldu: ''Çocuğunuzun okuduğu okulda imam hatip şubesi açılırsa çocuğunuzu kayıt etmek ister misiniz?''

‘YÖNLENDİRME VAR'

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Barış Uluocak, “MEB, Bilal Erdoğan'ın talimatları ve AKP'nin dindar nesil hedefleri doğrultusunda canla başla çalışıyor! İmam hatiplere muteber yurttaş olmanın ve başarının tek yolunun imam hatipler olduğu algısıyla açık bir yönlendirme, hatta zorlama söz konusu!” ifadelerini kullandı.