Foto: CİHAN


Yozgat bağımsız milletvekili adayı Tarım, Orman ve Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, seçim karargahı öncesinde gerçekleştirilen bin araçlık konvoy ile şehre giriş yaparak seçim karargahının açılışını yaptı.

Kayalar'ın Yozgat Cumhuriyet Alanı karşısındaki seçim karargahı açılışı öncesinde, sevenleri ve taraftarları Yerköy ilçe girişinde karşılama programı organize etti. Yaklaşık bin aracın toplandığı ilçe girişinde adeta başbakan gibi karşılanan Kayalar, özel otomobilinden seçim otobüsüne geçti, sonrasında da 15 kilometreye ulaşan konvoy eşliğinde Yozgat şehir merkezine giriş yaptı. Şehir turunun ardından seçim karargahının bulunduğu bölgeye gelen Kayalar, açılış öncesinde miting alanına dönüşen Cumhuriyet Alanı'nda taraftarlarına hitaben konuşma yaptı.

"İNSANINI TEHDİT EDEN DEĞİL, ELİNDEN TUTAN BİR PARTİ..."

Önce Allah’a daha sonra da Bozok Yaylasının merkezi olan Yozgat'a güvenerek yola ve yolculuğa çıktığını belirten Kayalar, ''Bugün bu çıktığımız yolda sadece Yozgat’ımızla ilgili sadece Yozgat’ımızın işleri ile ilgili bir yolculuğa çıkmıyoruz. Önce bir alacağımız var Türkiye’den. Bir kongre yaşadık, o kongrede delegeyi aşamadık, o kongreyi alsaydık, elimizi uzatmıştık, başbakanlık ve genel başkanlığı Yozgat’a hediye edecektik, Yozgatlının emrine verecektik. Ama o gün için kısmet değilmiş. Aradan zaman geçti, ama bugün bütün Türkiye, yeni bir oluşumu bekliyor. İnsanlar Türkiye’nin her tarafından artık bir siyasi hayattaki doğum sancılarını hissediyor ve halkıyla bütünleşen, halkıyla elinden sımsıkı tutan, demokrasiye inanan, hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına inanan, insanına tepeden bakan değil, insanına korku salan değil, insanını tehdit eden değil, insanının elinden tutup ona gönül veren, onunla gönül gönüle yola çıkacak olan bir siyasi partiyi bekliyor.'' dedi.

"TARİH YAZACAĞINIZA EMİNİM"

Yozgat bağımsız milletvekilliği gibi şerefli, onurlu, haysiyetli bir unvanı, sorumluluğu, görevin kendisine verilmesi halinde Türkiye’de yakın zaman oluşacak olan, yeni siyasi yapılanmanın başının Yozgatlı ve Yozgat'ın olacağına vurgu yapan Kayalar, ''Siz bir tarih yazarsanız ki; yazacağınıza eminim, Türkiye’nin beklediği, bir sesi verebilirsek, bütün Türkiye’nin beklediği yeni oluşumla ilgili sizin evladınızı, bir Yozgat yiğidini Ankara’ya gönderip, tarih yazdığımız takdirde, o tarihi Türkiye’ye hece hece okutmak benim boynum borcudur.'' ifadelerini kullandı.

Yozgat’ın bekleyen meselelerini, Yozgat’ın bakılmayan işlerini, Yozgat’ın kapılara gidip beklemekten artık dizlerinin bağı çözülmüş olan insanların, başları dik olarak Yozgat’ta da Ankara’da da eski itibarlarını göreceklerini anlatan Kayalar, ''Yozgat’ın işinin çözümü benim asli işim, benim bildiğim işim, yaparım demiyorum, benim zaten vasfım yapan birisi olmaktır, ben yaptım, yine Yozgat'ın hizmetini yaparım. Allah kısmet ederse yapacağım, bu böyle bilinmelidir. Çünkü ben Yozgat’ta her zaman milletimle hareket ettim. Hiçbir zaman kula kulluk etmedim. Bundan sonra da kula kulluk etmem.'' diye konuştu.

Kayalar, daha sonra seçim karargahı önüne geçti, kurban kesilip, dua edildi, seçim karargahının açılışı gerçekleştirildi.