Mudurnu'ya bağlı Taşkesti Beldesi'nde inşaat işçilerinin bayrak ile ilgili sözleri gerginliğe neden oldu. Yüzlerce belde sakini söz konusu okul inşaatı etrafında toplandı. İşçiler okulunun çatısına sığındı. "Bayrak yaktılar" iddiası ortalığı karıştırdı. 7.5 saat süren gerginlik işçilerin zırhlı araçlarla inşaattan kaçırılmasıyla sona buldu.



"BAYRAK YAKTILAR" İDDİASIYLA BAŞLADI

Edinilen bilgilere göre; Taşkesti Beldesi Benzinlik Mahallesi'nde bulunan bir okulun inşaatında çalışan işçiler ile Türk Bayrağı bulunan araçlarla gezen vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Vatandaşların bayrağa saygı duyulması gerektiğini belirtilmesi üzerine işçiler iddiaya göre, "Herkes kendi bayrağına saygı duysun" ifadesinde bulundu.  Olay beldede kısa sürede "İnşaat işçileri bayrak yaktı" şeklinde yayıldı. Yaşanan tartışmalar üzerine 8 işçi okula sığınırken, etrafta toplananların üzerine eline geçirdiklerini attılar.

SALDIRMAK İSTEDİLER

Birçok vatandaş inşaattan içeri girerek işçilere saldırmak istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri olaylara müdahale ederken, okula giren vatandaşları dışarı çıkardı.

ŞEHİT BABASI: DAĞILIN

Vatandaşlar bölücü terör örgütüne tepki gösterirken, şehit babası Ahmet Temel jandarma aracından halka seslenerek dağılmalarını istedi. Bir yüzbaşı da bölücü terör örgütü ile gereken mücadelenin verildiğini belirterek, vatandaşların sakin olmalarını istedi.

Olay yerine gelen Bolu Valisi Aydın Baruş inşaat iskelesinin üzerine çıkarak kalabalık grubu sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlardan dağılmalarını isteyen Vali Baruş, "Biz devlet olarak gerekeni yapacağız ve onların cezalarını vereceğiz. Herkes kendi cezasını kendi vermeye kalkarsa biz nasıl devlet olacağız. Ortada bir oyun oynanıyor ve oyuna gelmeyin" dedi. Bu sırada kalabalıktaki bazı kişiler Vali Baruş'un konuşmasına tepki göstererek işçilerin kendilerine verilmesini istediler. Vali Baruş'un yaptığı konuşma da kalabalık grubun dağılmasına yetmedi. Öfkeli grup bir türlü dağılmadı.

OKULU YAKMAK İSTEDİLER

Okulun inşaatın etrafında toplananlar binanın tüm çıkışlarını tuttu. Gruptaki bazı kişiler inşaatın dışındaki iskele demirlerinden tırmanarak içeri girerken, tahta merdivenlerden inşaata girenler de inşaatta çalışan 8 işçiye ulaşmak istedi.

ÇATIYA SIĞINDILAR

İşçiler 3 katlı inşaatın çatısına çıkarak saklanırken, inşaatta bulunan polis ve jandarmalar öfkeli grubu biber gazı kullanarak engelledi. İnşaata girenler işçilerin eşyalarını pencerelerden dışarı attı. Bu kişiler dışarı çıkarılırken, inşaatın dört bir yanında yakılan ateşler üzerlerine kalas ve kalıp tahtaları atılarak alevin büyütülmesine çalışıldı. Okulun hemen yanında yakılan bir ateşteki alevlerinin okula ulaşmasını isteyen bazı kişiler ise ateşin üzerine üst üste kalas parçaları attı. Okulu yakarak işçilerin dışarı çıkmasını isteyen kişilerin bu girişimi Taşkesti Belde Belediyesi'ne ait tankerle yapılan müdahale ile önlendi.

ZIRHLI ARAÇLA KAÇIRILDILAR

Bolu ve Sakarya'dan çok sayıda jandarma ve polis olay yerine gelerek geniş güvenlik önlemleri aldı. Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya öfkeli grubu dağılmaları konusunda uyardı. Toplananlar inşaatın çevresinden uzaklaştırılmaya çalışılırken, polis ve jandarmalar da barikat kurdu. Zırhlı araç olay yerine gelerek inşaata yaklaştı. Saat 03.20 sıralarında jandarma ve polislerin arasında geçen inşaat işçileri zırhlı araca binerken, bazı kişiler taş attı. Emniyet güçlerinin "biber gazlı desteği" ile zırhlı araç inşaat işçilerini aldıktan sonra hızla uzaklaşarak işçileri olay yerinden kaçırdı. Yaklaşık 7.5 saat süren gerginlik işçilerin inşaattan götürülmesiyle sona erdi. (DHA)



Trabzon otogarında

Trabzon otogarında "PKK'lı yolcu" gerginliği