Kamil ELİBOL / ANKARA

Biri kadın 8 canlı bomba ile Türkiye’de intihar eylemleri planladığı tespit edilen IŞİD’in, şimdi de Hatay ya da Reyhanlı’da bomba yüklü bir araçla eylem hazırlığı içinde olduğu belirlendi. Dinci terör örgütünün bombalı aracı Kürtlerin çoğunlukta bulunduğu yerleşim alanında patlatacağı saptandı.

BİLGİ MÜLTECİDEN

Güvenlik güçlerinin kırmızı alarma geçmesine neden olan istihbarat, ülkesindeki iç savaştan kaçarak Reyhanlı’ya sığınan  Suriyeli mülteciden geldi. AFAD kampına yerleştirilen Suriye uyruklu J.A., 17 Haziran 2015 günü Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek bilgi verdi.

BOMBALI ARABA

J. A., Halep’in Azez ilçesine bağlı El Rai bölgesinde lokanta işleten bir arkadaşının kendisini telefonla aradığını belirterek ‘’Arkadaşım iki IŞİD üyesinin yemek için lokantasına geldiğinde konuşmalarına tanık oluyor. Bu kişilerden, Halep vilayetine kayıtlı 310712 plakalı Hyundai marka bir otomobile bomba yerleştirildiğini ve aracın Türkiye’deki bir eylem için hazır bekletildiğini duyuyor’’ dedi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü, kritik bilgiyi “acil” koduyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT ile paylaştı. IŞİD’li teröristlerce bomba yüklendiği belirlenen 310712 plakalı  aracın sınır kapılarından geçme ihtimaline karşı önlemler en üst seviyeye çıkartıldı.

İHTARA UYMAZSA VURUN

Bombalı araçla ilgili olarak jandarma ve polis ekiplerine, “Mülteci görüntüsü altında hudut kapılarından giriş yapması halinde dur ihtarında bulunun. İhtara uymazsa silah kullanma yetkisine başvurun. İhtira uyarsa bomba imha uzmanları eşliğinde arama gerçekleştirin” talimatı verildi.