Hakkari-Dağlıca ve Iğdır'daki emniyet güçlerine yönelik kalleş saldırılardan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri geniş çaplı kara ve hava operasyonları başlattı. Havadan F-16, F-4 ve Kobra helikopterlerinin vurduğu PKK yuvalarına karadan da Bordo Bereliler baskın yaptı. Sınır ötesine de aşan operasyonda 2 gün içinde 100 PKK'lı terörist öldürüldü. Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarını da bombaladığı belirtildi.


"Bunu hükümet yaptı başkası değil"


Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, Irak'ın kuzeyine kaçan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen hava operasyonuna, karadan 2 Özel Kuvvetler Komutanlığı taburunun ve 8 Jandarma Özel Harekat timinin destek verdiği belirtildi.

Kaçan PKK'lı teröristlerin imhası için 40'ar kişiden oluşan 2 Özel Birlikler Komutanlığı taburu ile toplam 150 kişiden oluşan 8 Jandarma Özel Harekat timi sıcak takiple Irak'ın kuzeyine girdi.

Özel Kuvvetler'in verdikleri bilgiler ışığında, kaçan bazı PKK'lılar F-16 ve F-4 uçakları tarafından etkisiz hale getirilirken, Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarındaki hedefler de imha edildi.

İlk belirlemelere göre, 100 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Hedefler tam isabetle vurularak tamamen imha edilirken, kamplarda da çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Kamplarda tespit edilen 20 hedefe 130 mühimmat atıldı. İntikal halinde Türkiye'den kaçan 20-25 kişilik iki grup da ateş altına alındı.

Ayrıca AA'nın haberine göre; Terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda bin 8 terörist etkisiz hale getirildi.