[caption id="attachment_950043" align="alignleft" width="670"] Foto: DHA[/caption]

Programda, Van milletvekili adayları Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Vahdettin İnce, Fatih Çiftçi, Kayhan Türkmenoğlu, Ebubekir Kaçmaz, Faruk Alpaslan ve Ferman Yıldırım birer konuşma yaptı. AKP Van 1'inci sıra milletvekili adayı Beşir Atalay, siyasi hayatının sonunda Van'da olduğunu belirterek depremde bir yıl boyunca Van'da çalıştığını hatırlattı. Atalay, "O zaman diyordum bende artık Vanlı oldum hemşehrinizim diye. Ama böyle bir adaylık olacağını bilmiyordum. Zaten liste yayınlanana kadar kimse bana sormadı. Hiç fikrimi de sormadılar. O zaman da bilmiyordum. İşte şimdi buradayım ve çok memnunum. Elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah hep beraber çok koordineli iyi hazırlanmış bir kampanya yürüteceğiz" diye konuştu.

Van'da sadece 2 parti olduğunu söyleyen Atalay, Ak Parti'nin Türkiye'nin her köşesinde siyaset yaptıklarını söyledi. Atalay, "Görüyorsunuz burada başka partiler yok. Bizim dışımızda bir parti var. Dileriz ki diğer partiler de gelsin buralarda çalışsın. O partiye de tavsiyemiz şudur. Eğer demokrasiye inanıyorlarsa, seçim huzurunu bozacak hiçbir şey yapmasınlar ve yaptırmasınlar. Yaptırırlarsa dünyaya teşhir ederiz, yaptıklarına pişman ederiz. Bunu bilsinler" diye konuştu.

Geçtiğimiz seçimlerde Vanlıların sivil siyaset umuduyla HDP'ye oy verdiklerini söyleyen Atalay, "Umut neydi, terör ve şiddet biter, siyaset kurumu güçlenir ve Türkiye'nin meselelerini TBMM çözer ama böyle mi oldu? Vanlı kardeşimiz şimdi görüyor, 7 Haziran'dan sonra yeniden terör ortamını canlandırdı ve bu partinin en tepesindekiler terör örgütünün gölgesine sığındı. Böylesi bir siyaset olmaz. Bu başka bir vesayettir. Bu seçim bana göre HDP için de bir sınavdır. Ya sivil siyaset alanında güçlenecek, seçim ortamında gösterdiği tutumlarla onu ispat edecek ya da terörle bütünleşmiş, siyasi hiçbir anlamı olmayan bir hareket olacaktır" dedi. Atalay, aday tanıtım toplantısının ardından Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak Ak Parti için oy istedi