Yüksek Seçim Kurulu’na bugün teslim edilecek milletvekili aday liste öncesinde AKP’de nefesler tutuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki “Üst Kurul” tarafından çalışmaları yürütülen liste için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da görüşleri alındı. İstanbul 1’inci bölgeden adaylık başvurusu yapan, teşkilat başkanı Süleyman Soylu’nun Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da yer aldığı Ankara 1’inci Bölge’ye kaydırıldığı konuşuluyor. Bülent Arınç'ın ise yakın çevresine “Benim bu partide hatırım varsa Melih’in oğlunu aday göstermezler” dediği iddia edildi.

ARINÇ: BU PARTİDE HATIRIM VARSA...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, yakın çevresine “Benim bu partide hatırım varsa Melih’in oğlunu aday göstermezler” dediği iddia edilirken, Davutoğlu’nun da sıcak bakmadığı Osman Gökçek’in Erdoğan’ın kontenjanından aday olabileceği konuşuluyor. Listedeki yığılma nedeniyle Arslan’ın Diyarbakır’a kaydırılabileceğinden söz ediliyor.

Başbakanın prensi o isim Erdoğan’dan çizik yedi!..

Başbakanın prensi o isim Erdoğan’dan çizik yedi!..


İLLERE 'ABİ' FORMÜLÜ

Kabinenin etkin isimlerinden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un hangi ilden aday gösterileceği de merak konusu. İstanbul’u isteyen Kurtulmuş’un adı Ordu ile birlikte Şanlıurfa için de geçiyor. Şanlıurfa için, Şanlıurfalı Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’nin de adı geçerken, daha önce İstanbul’dan seçilen AB Bakanı Volkan Bozkır’ın adı Antalya, Afyonkarahisar’dan seçilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun adı İzmir, Batman’dan seçilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in adı Gaziantep için geçiyor. Edirne’den seçilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa’ya kaydırılabileceği de kulislere yansırken, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da Mersin ya da Adana için konuşuluyor.