Melih Gökçek ile yaşadığı polemik ile aktif siyasi hayatının son dönemecine giren Bülent Arınç giderayak yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arınç "On üç yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da AKP'ye hizmet etmiş kişiler için düzenlenen vefa yemeğinde yaptığı konuşmada, Vefa'yı İstanbul'da bir semtin adı olmaktan çıkarmak, yaşayan bir gerçek haline getirmek gerektiğini söyledi.



MÜNAFIKLIK UYARISI!

Münafıklığın alametlerinden birinin vefasızlık olduğunu belirten Arınç, "Söz verir ama tutmaz. Allah bizi öyle olmaktan muhafaza etsin. Sözünü, dostluğunu, arkadaşlığını bilen, dost ve kardeş insanlar kılsın" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DEKİ İSRAFI GÖRÜYORUM"

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün yemek dualarında okunan bir ayet-i kerime var; 'Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz. Allah israf edenleri sevmez'. Allah bizi sevsin diye çabalıyoruz değil mi? Bu ibadetlerimiz, taatimiz onun için ama Allah israf edenleri sevmezmiş, ayet-i kerime böyle diyor. Allah'ın sevmediği bir kul olmak ister miyiz, hayır. O zaman ayet-i kerimenin gereğini yapacağız. Benim dünyada en büyük düşmanım israf. Allah'a hamdolsun, meclis başkanlığındayken de adım çıkmıştı, 'Bu adam yanan iki ışıktan birini mutlaka söndürür, çeşmeleri kontrol ede, kağıtları çöp sepetine atanlardan hesap sorar' diye. Çünkü ben talebeliğimde böyle okudum. Bir kalemin bile bizde hakkı vardır. Kağıdın bir tarafı doluysa arka tarafını çevirir onda çalışırdık. Şimdi Türkiye'deki israfı görüyorum. Eğer israfın önünü alabilseydik sizden vergi almaya gerek kalmazdı. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla başarıyla doludur ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Allah israf edenleri sevmez."

İsrafın İslam inancında olmadığını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Yemek duaları Türkçe yapılsa bir kısmımız bundan ders alacağız. İsraf o kadar ince bir şey ki Resulullah Efendimiz, 'Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme' buyuruyor. Su akıp gidiyor, bunun israfından ne olacak? Bir şeye dikkatinizi çekiyor, israf o kadar önemli. İnşallah müftü efendi ve hocalarımız da bizi duyar, yarım saatlik duaya ihtiyaç yok. Başında salavat-ı şerife getirir, 'elhamdülillah' dersin, ondan sonra da üç cümleyle 'Ya Rabbi sen bize doğru yolu göster, bizi şaşırtma, şeytana uydurma, kazadan beladan esirge. Amin' der bitirirsin. Ne söylediğini anlayalım. Böyle olacak bundan sonra."

(Ajanslar)

TÜRGEV’in 142 taşınmazıyla 156 milyonluk serveti var

TÜRGEV’in 142 taşınmazıyla 156 milyonluk serveti var



Gözler Melih Gökçek'i aradı

Gözler Melih Gökçek'i aradı