Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ve adamlarının, yaklaşık bir buçuk ay önce cezaevi ikinci müdürü ve bir gardiyanı feci şekilde döverek kaburgalarını kırdığı ancak buna rağmen haklarında işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Foto: Depophotos Tekirdağ cezaevinde Çakıcı skandalı yaşanıyor.


 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan Çakıcı ve iki adamı, iddiaya göre bir buçuk ay önce tartıştıkları cezaevi ikinci müdürü ile bir infaz koruma memurunu döverek kaburgalarını kırdı. Dayak sonrası toplanan Cezaevi Disiplin Kurulu, Çakıcı ve iki adamı hakkında “işlem yapılmasına gerek olmadığına” karar verdi.

Dövülen ikinci müdür durumu Adalet Bakanlığı’na şikayet etti. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce görevlendirilen kontrolör, soruşturma sonunda, Çakıcı ve Ali Öztürk adlı adamının bir buçuk yıl önce de bir başka infaz koruma memurunu yumrukladığı ve dayağın üzerinin örtüldüğü belirlendi. Dönemin Müdürü Suat Atan’ın “Ben bu işe karıştırmayın” dediği, yumruklanan memurun “Merdivenlerden düştüm” diye rapor aldığı, dayağa ilişkin tutanak bile tutulmadığı ve bu nedenle Çakıcı hakkında işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Bu arada, cezaevinde “emanet para sorumlusu” olarak görev yapan memurun, Alaattin Çakıcı adına bütün adli mahkumların adına para yatırdığı, bir başka memurun da Çakıcı’ya sabaha karşı avukat görüşüne çıkardığı tespit edildi. Bu tespitler sonrasında kontrolörün aldığı kararla 1 No’lu Cezaevi Müdürü Kemal Kargacıer ve bir önceki müdür Suat Atan ile beş ayrı ikinci müdür, beş başmemur ve beş infaz koruma memuru dün itibariyle açığa alındı. Açığa alınanlar arasında, üç yıldır erkeklerin bulunduğu bölümde, erkek memurlarla birlikte görev yapan Başmemur Zinnur İlmik’in de olduğu öğrenildi.