Foto: Zekeriya ALBAYRAK


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile görüşmesi sona erdi. Görüşme öncesi Kılıçdaroğlu'nu Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ karşıladı. Kılıçdaroğlu görüşmeye Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök ile birlikte geldi.



DAVUTOĞLU OLAYLARIN AĞIRLIĞI ALTINDA EZİLEN BİR KİŞİ

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak'' dedi. Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu'' yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

''Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak. Ayrışan siyaset Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Endişe siyasetçiler için geçerli bir kavram olmaktan çıktı bütün dünyanın Türkiye için endişe duymaya başladı. Siyasi partilerin elbette ki dünya görüşleri farklıdır ama sonuçta hepimiz vatandaşların çıkarları için mücadele ediyoruz. Biz ayrışan değil beraber olan bir toplumdan yanayız. Bu yüzden bu ziyaret çok önemliydi. Keşke bu ziyaretleri bütün siyasi partiler birbirlerine yapabilseler. Biz CHP olarak üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz.