Yere düşerek başını çarpan CHP'li Balcı hastaneye kaldırıldı. Kafatası çatlak olduğu öğrenilen Yaşar Balcı'nın ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesinin olmadığı açıklandı

FOTO: DHA - CHP Zonguldak Kongresi'nde arbede çıktı!


Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda yapılan kongrede mevcut il başkanı Ertuğrul Koltuk aday olmazken, Ahmet Altun, Nurettin Yolcu ve Tarık Çoşkun yarıştı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş da kongreyi izledi. İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, konuşmasında 1 Kasım seçimlerinde 3'üncü sıra adayı olan ve seçilemeyen 22'nci dönem Milletvekili Harun Akın'ı eleştirdi. Koltuk'un, "Bitmeyen isteklerin, doymayan arzuların ve sürekli bir yerlere aday olma isteğin beni çok yıprattı" sözlerine Harun Akın'ın eşi Ayşem Akın tepki gösterdi. Ayşem Akın, "Sen bunlara malzeme veriyorsun, utan lan. Sana yazıklar olsun. Çeneni kapat artık" dedi. Ayşem Akın, eşi Harun Akın ve salondaki diğer partililer tarafından güçlükle sakinleştirilerek dışarıya çıkarıldı.

FOTO: DHA


Ardından söz alarak kürsüye çıkan ve Ertuğrul Koltuk'un eleştirilerine cevap veren Harun Akın, "Yıllarca siyasete bulaşmamış eşim bu noktaya gelmişse lanet olsun. Ben bu saatten itibaren sizlere veda ediyorum. Böyle bir şey olamaz" dedi. Harun Akın, yerel gazetede kendisiyle ilgili köşe yazıları yazan gazeteciyi de eleştirdi. Salonda bulunan gazeteci, kürsüde kendisini eleştiren Harun Akın'a tepki gösterince tartışma çıktı. Bir partili gazetecinin ağzını kapatmak istedi. Bu sırada bazı partililer de bu kişiye tepki gösterdi. Yaşanan arbede, diğer partililerin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Kongrede Milletvekili Şerafettin Turpçu ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir arasında da ilginç bir tartışma yaşandı. Milletvekili Turpçu, konuşmasında CHP'li belediyelerin yaptığı çalışmaları anlatıp belediye başkanlarına teşekkür etti. Zonguldak Belediyesi'ni saymayan Turpçu'ya, Başkan Akdemir tepki gösterdi. Akdemir salona dönerek, "Sayın Vekilim 19 mahalleyi gezerek yaptığım çalışmaları görsün" dedi. Bu sırada kürsüden inen Turpçu, Başkan Akdemir'in yanına gelip unuttuğunu söyleyerek özür diledi. Önce, "Özür dilemekle olmuyor" diyen Akdemir, Turpçu'nun tekrar özür dileyerek kendisini sakinleştirmeye çalışması üzerine "Ben de özür diliyorum. Hiç tarzım değil, ahlakım da değil" dedi.

FOTO: DHA


Gergin geçen kongre sırasında eski Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı da salonun dışında 2 partili ile tartıştı. Arbedeye dönen olayda iddiaya göre aldığı darbe ile yere düşüp başını çarpan Yaşar Balcı, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Balcı'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. 509 delegenin oy kullandığı kongrede 340 oy alan Ahmet Altun İl Başkanı seçildi. DHA