İşte Haluk Koç'un açıklamalarından satırbaşları...

32 genç fidanımızı vahşi bir saldırısı sonrası Suruç'ta kaybettik. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

Terörün bir başka acı yüzü de Adıyaman'da ortaya çıktı. Bir onbaşımızı bir terör saldırısında şehit verdik. Piyade onbaşımıza Allah'tan rahmet ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Bilmem ne cumhuriyetinin kralı öldü diye Türkiye'de yas ilan edilirken, 32 gencimizi anmak için hükümetin bu kararı vermesi gerekiyor.

Görev ihmali ve suistimali olan herkesin açığa alınması ve soruşturulması gerekir. Ortada ağır bir ihmal ve suistimal olduğu açıktır. Türkiye'nin dış politikasındaki yanlışlar konusunda defalarca uyardık. CHP'nin tüm uyarılarına rağmen aynı yanlış tercihlerin sürdürüldüğünü gördük. Saplantılara ve retro hayallere dayalı türkiye'nin bugünkü durumu Terörün Türkiye'ye bulaşmasına neden olmuştur. Sınır güvenliğinin bilinçli bir şekilde ortadan kaldırılmasını Türkiye'yi terörün hedefi haline getirmiştir. Şimdi rüzgar eken fırtına biçer deyiminin doğrulayan gelişmeler yaşanıyor. IŞİD terörü Türkiye'ye ihraç edilmiştir.

Şu ana kadar yürütülen yanlış dış politikadan vazgeçilmelidir. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan parlamento aritmetiği bazı partilerin farklı tavır almasıyla AKP'nin içinde olduğu bir hükümet formülünü zorunlu hale getirmiştir. CHP ülkeyi hükümetsiz bırakacak bir çözümsüzlüğün adresi olmayacağını seçim gecesi belirtmişti.

Bu süreçte nasıl bir yol alınacağı bugün bir görüşmeyle devam etti. Sayın Çelik biz MYK toplantısındayken basına bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bugünkü toplantıda yöntem üzerinde duruldu ve herhangi bir alt başlık için görüşme yapılmadı. CHP 14 ilke sunmuştu. Bu çerçevede bu yöntem tartışmasında önümüzdeki günlerde oluşturulacak müzakere heyetleri, temel ilkeleri, ana görüşme maddelerini, sosyal ve ekonomik politikalarda nelerin ortaklaştırılabileceğini dış politikada nelerin masaya konulabileceğini kararlaştıracak. Bu müzakerelerden hükümet çıkmayabilir. Burada bir iyi niyet var. Böyle bir irade konabilir mi konulamaz mı bunun görüşmesini yapacağız.

Hiçbir zaman kişisel parti çıkarlarımızı ülkenin çıkarlarının önüne koymama sözümüzde duruyoruz. Önümüzdeki günlerde alt görüşmelere başlanacak. 10 -12 gün içinde bir sonuca varılacak ya da varılamayacak.