[caption id="attachment_952437" align="alignleft" width="670"] Foto: DHA[/caption]

1 Kasım seçim güvenliğine ilişkin Koç, "7 Haziran seçimlerinden sonra 170'e yakın insanımızı kaybettik. Sebep olanların mutlaka, mutlaka yine hukuk devleti kuralları çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmeyen ya da kanunsuz talimatlara uyma durumunda kalan bürokratlar da dahil açığa düşürülüyor teker teker. 'Böyle bir şey yok' diyor Cumhurbaşkanı, Başbakan. Bu talimatı siz verdiniz. Onlar da bu kanunsuz talimatlara uydular. Hepiniz oradaydınız. Hepiniz suçlusunuz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, NTV canlı yayınında gündemi değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklamalarını değerlendirmesi istenen Koç, "Şimdiki söylemlerinde pişmanlık, özür dileme var" dedi.

'HEPİNİZ ORADAYDINIZ HEPİNİZ SUÇLUSUNUZ'

1 Kasım'daki seçim güvenliğine ilişkin Haluk Koç, şunları söyledi:

"Bu süreç nasıl oluştu? Basına belgeleri de yansıdı. Bırakılan güvenlik açığının bazı illerimizde, ilçelerimizde ne gibi sorunlara yol açtığı ortada. Burada merkezi hükümetin verdiği talimatlar ile oradaki çıkartılan yasalar çerçevesinde mülkü amirlerin sayın valilerin operasyon talebinde bulunan güvenlik güçlerine bu izni vermedikleri ortada. Görmezden gelindi. Duyulmadı. Göz kapatıldı, kulak tıkatıldı. Şimdi bırakılan güvenlik açığı giderilmeye çalışılıyor. Acı ile siyaset bir arada olmaz. Terör ile mücadele ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde olmalı. Yansıyan bazı görüntüler hoş değil. Oradaki sivil halk zaten yoksul. O insanların yaşam mücadelesini hukuk devleti kuralları dışına çıkarak örselemek kalıcı nefretin kinin birikmesine yol açar. Bu sürecin doğmasına sebep olan, önlemleri almayan bu boşluğu bugün Türkiye'nin önüne getiren ve bu terörün 7 Haziran seçimlerinden sonra 170'e yakın insanımızı kaybettik. Sebep olanların mutlaka, mutlaka yine hukuk devleti kuralları çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmeyen yada kanunsuz talimatlara uyma durumunda kalan bürokratlar da dahil açığa düşürülüyor teker teker. Böyle bir şey yok diyor Cumhurbaşkanı, Başbakan. Böyle bir şey var. Bu talimatı siz verdiniz. Onlar da bu kanunsuz talimatlara uydular. Hepiniz oradaydınız. Hepiniz suçlusunuz. Hepiniz Türk Ceza Kanunu'nun bu konularla ilgili maddeleri ile karşı karşıya kalacağını hiçbir zaman unutmamanız gerekiyor. Bu siyaset değil toplumsal bir görev."

DHA