Yurdun neredeyse tamamı bugün itibariyle çöl sıcaklarının etkisine giriyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 6 derece daha üzerine çıkacak. Bu yüksbek dereceli sıcaklıkla aşırı nem de birleşince hayat daha da çekilmez hale gelecek.

YARIN YAĞMUR ÇARŞAMBA AŞIRI SICAK

Bugün itibariyle Güneydoğu Anadolu BÖlgesi'nden nemle birlikte tüm yurda yayılacak olan çöl sıcaklıklarının çarşamba günü İstanbul'a ulaşması bekleniyor. Yarın yağmurla serinleyecek olan İstanbul, Çarşamba'dan itibaren çöl sıcaklıkları ile tanışacak.

ÇÖL SICAĞINA DİKKAT!

Milliyet'e konuşan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen: "Bu hafta Arap Yarımadası'ndan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyoruz. Sıcaklıklar Güneydoğu'dan itibaren artmaya başlayacak ve hafta başından itibaren sıcaklık yavaş yavaş batı ve kuzey bölgelerine doğru etkisini attıracak.
armara Bölgesi Arap sıcağının etkisine hafta ortasında girmeye başlayacak. Poyrazın etkisini kaybetmesiyle sıcaklıklar nemle birleşince daha çok hissedilecek. Sıcaklıklar İç Anadolu'da ve Akdeniz'de 35'lerin üzerinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da ise 40 derecelerin üzerinde olacak. Öte yandan yaz sağanakları da görülecek. İstanbul'da da geçici yağışlar hâkim. Sıcaklıklar ağustos ortalamasının 3-4 derece üzerinde gidecek. Ve zaman zaman 5-6 derece de artabilecek." dedi.

"İSTANBUL'DA SICAKLIK 33 DERECEYİ BULACAK"

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergun Güler ise Arap Yarımadası'ndan gelen sıcakların etkisiyle Güneydoğu Andolu'da sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacağını duyurdu.

Güler"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için hava tahminlerine bakıldığında, Ege ve diğer bölgelerde hava sıcaklıkları hafta başından itibaren mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek. İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. 33 dereceyi bulacak. Ancak yüksek nem nedeniyle daha yüksek hissedilecek. Poyrazın serinletici etkisi bitiyor. Ama sevindirici bir haber de var. Yarın İstanbul'da geçici sağanak yağış bekleniyor. Yağmur İstanbulluları biraz olsun serinletecek. Yağışlar, yurdun batı kesimlerinde, Ege Bölgesi'nde, Marmara'da ve Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz'de gökgürültülü sağanak yağış şeklinde görülebilir." dedi.

İran'da rekor sıcaklık

İran'da rekor sıcaklık