Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinde kapatılmasını istediği Cemaat okullarına, Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde övgüler dizildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı'nın www.tcbb.gov.tr sitesinde Arnavutluk'ta bulunan ve cemaate ait olan Turgut Özal Eğitim ve Kültür Merkezi ile ilgili Abdullah Gül'ün yaptığı ziyaretin detayları yer alıyor.

10 Aralık 2009 yılında Cemaat okulunu ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Arnavutluk'taki eğitim kurumları dostluğun güzel bir örneği" ifadelerinin sitede hala durduğu ortaya çıktı. Anlaşılan birileri AKP-Cemaat savaşından sonra Cumhurbaşkanlığı sitesinde Cemaat'e ait okullara yapılan övgüleri silmeyi unutmuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Mayıs'ta Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği mitingde orada bulunan Cemaat okullarının kapatılmasını talep etmiş ve “paralel devlet yapılanmasına yüz vermeyin” demişti.

Cumhurbaşkanlığı sitesinde ise Arvutluk'taki Cemaat okullarıyla ilgili hala "Arnavutluk'taki eğitim kurumları dostluğun güzel bir örneği" ifadesi duruyor.