Foto: Depophotos


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstasyon Meydanında yaptığı konuşmasında Erzurum'un Nene Hatun ve Alvarlı Efe gibi manevi değerlerinden söz etti. Bir kale şehri olan Erzurum'un düşmedikçe Anadolu'nun düşmeyeceğini ve sarsılmayacağını söyleyen Davutoğlu, zor durumda sığınılan şehir olan bu kaleye sığınmaya geldiklerini bildirdi. Eski Türkiye'yi hatırlatan Davutoğlu, "Başörtülü olduğu için milletin Meclisi'nden kovulan dönemin Başbakanı tarafından 'Bu kadına haddini bildirin' denmesini unutmadık. Herhangi bir kadınımıza, Nene Hatun'un bir kadınına hakaret ettirmeyiz. Bankaların hortumlandığı Türkiye'yi unutur muyuz? Gençlerin geleceklerinden ümitlerini kestiği Türkiye'yi unutur muyuz? Kadınlarımıza haddini bildiren o karanlık günleri tarihe gömdük. Allahın izniyle bir daha o karanlık günler geriye gelmeyecek" dedi.

Partililerin 'Dik dur eğilme Erzurum seninle, kıskananlar çatlasın' sloganlarına Ahmet Davutoğlu, şöyle dedi:

KENDİ TUTUMLARINDA İNAT ETTİLER

"Erzurum'un sırtını verdiği bu dağlar gibi, 92 Harbinde, İstiklal harbinde nasıl dik durduysa biz her zaman dik dururuz. Çatlayanlar çok ama bizimle milletin muhabbetini ne kadar kıskansalar da bize erişemezler. Biz yola çıktık mı milletimizle yürürüz. Yere adımımızı bastığımızda Erzurum'un o çetin toprağı gibi ayakta dik dururuz. Her zaman yanımızda oldunuz 13 yıldır. Bu kazanımların heba olup gitmesine izin vermeyeceğiz. 7 Haziran'da tek başına iktidar olacağımız sayıya az bir farkla ulaşamadık. Milletimizin iradesiydi, 'olsun' dedik. 1 Kasım'da tekrar iş başına diyor muyuz? Milletimiz ne dediyse 7 Haziran'da 'başımızın üstünde' dedik. Koalisyon görüşmelerini yaptık. Ama aynı iyi niyeti muhataplarımızdan göremedik. Kendi tutumlarında inat ettiler."

Kalabalıktan 'Kahrolsun HDP' sloganları ile sözü kesilen Davutoğlu, "Bu milletin bütünlüğüne kasteden her rejim kahrolacak. Hiç merak etmeyin" dedi.

Kılıçdaroğlu'un Bahçeliye, Bahçeli'nin de Kılıçdaroğlu'na başbakanlık teklif ettiğini söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

KİM OLURSA OLSUN TEDBİRLERİ ALACAĞIZ

"Yahu Başbakanlık milletin iradesiyle olur. Sonunda Cumhurbaşkanımız görevi bana verdiğinde hem CHP hem de MHP hükümetten kaçtı. Bakan vermediler. Terörler mücadele ederken MHP ve CHP ülke yönetimine katılmayı reddettiler. Şimdi bunlar gelip terörle mücadelede nasıl bir talepte bulunur? Dün Samsun'dan Ankara'ya döndüğümüzde sabahın erken saatlerine kadar ülkenin güvenliği için komutanlarımızla toplantı yaptım. Gündüz siyaset yapıyoruz. Gece ve 24 saat Türkiye'yi idare ediyoruz. Bu sorumluluğu almaktan kaçındılar ve çabalarımız karşılıksız kaldı. 7 Haziran'dan sonra puslu havayı seven çakallar gibi terör örgütleri meydana çıktılar. Biz Erzurum Kongresi'nden almışız ilhamı. Biz mücadelemizi en kararlı şekilde sürdürüyoruz. Bu mücadelede Erzurum arkamızda mı? İşte hadlerini bildirdik. Bundan sonra bu ülkeye kasteden kim olursa olsun gerekli tedbiri alacağız. Milletimiz 7 Haziran'dan bu yana geleceğimiz adına yegane umudun Ak Parti olduğunu bir kez daha gördü. 1 Kasım'da 'tek başına iş başına' diyoruz. Verecek misiniz? Bizi bir daha koalisyon görüşmelerine mecbur bırakmayacaksınız. Vereceğiniz emaneti tertemiz taşıyacağız. Bu parlak geleceğin teminatı istikrarlı bir yönetimdir."
Ahmet Davutoğlu, terör saldırılarında şehit olanları rahmetle andığını belirterek, "Öyle zulümler yaptılar ki Karayazı ilçe Başkanı Servet beyi bu zulümlere işkenceye tabi tuttular. Bizim iyi niyetimizi suiistimal edenler hak ettikleri cevabı aldılar ve alacaklar. Ne Karayazı'da ne de başka yerde kimse işkence etmeye kalkamayacak" dedi.

"DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR BİR BEYANNAME HAZIRLADIK"

Ak Parti'nin 13 yılda yaptığı hizmetleri anlatan Davutoğlu, " Başkalarının hayalinin kuramayacağı işler bizim dönemimizde icraat haline geldi. Biz size bir senet veriyoruz, sözümüz sözdür. 1 Kasım'dan sonra yapacaklarımız kendine güvenin, millete güvenin eseridir. Bütün toplumsal kesimlere mesajı olan tek partidir. Doğumdan ölüme kadar da bir beyanname hazırladık. 81 vilayet arasında hiçbir ayrımcılık yapmayan tek partiyiz. Gencine, emeklisine sahip çıkan tek partiyiz" dedi.

"KIZ İSTEMEYE GİTTİĞİNİZDE BİZİ ARAYIN DÜNÜRLÜK DE YAPARIZ"

Davutoğlu asgari ücreti 1300 liraya çıkaracaklarını, çiftçiye yemde yüzde 8, gübrede yüzde 18 olan KDV'yi kaldıracaklarını, yatırımcıların, esnafın kobilerin talebi halinde anahtar teslim fabrika verecekleri vaatlerini tekrarladı. Davutoğlu, "Miras gibi sizlere helal para veriyoruz. Sonra faizsiz kredi, kefiliniz oluyoruz. İşte gençlere duyduğumuz güven burada. 3 yıl hiç vergi almayacağız. Bundan cömert devlet, merhametli hükümet, bundan şefkatli parti olur mu ? Kız istemeye gittiğinizde bizi arayın dünürlük de yaparız" diye konuştu.

"İŞİN UCUNDAN TUTMAZLAR, MİLLİYETÇİLİK TASLARLAR"

Konuşmasında CHP ve MHP'ye yüklenen Davutoğlu, bu iki partinin koalisyona yanaşmadığını ileri sürdü. Davutoğlu, "CHP Erzurum'da cumhuriyetçilik iddiasında bulunabilir mi? Erzurum'a tek bir eser kazandırmamış olan MHP özellikle de Bahçeli milliyetçilik yapabilir mi? İşin ucundan tutmazlar, sonra milliyetçilik taslarlar. 1 Kasım'da kalaşnikof sesi dinlemeye çalışan HDP'de dinleyecek sandığın sesini, blok siyaseti diyen Kılıçdaroğlu ve hayır diyen Bahçeli'de dinleyecek sandığın sesini" dedi.