Başbakan Davutoğlu, grup toplantısının başında yeni hükümet görevlendirmesi konusunda, "Cumhurbaşkanımız, muhtemelen bugün beni hükümet kurmak için görevlendirecektir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu koalisyon sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.



YENİ HÜKÜMET

Hükümeti kurma görevinin kendisine bugün verilmesini beklediğini belirten Davutoğlu "Bugün başkanlık divanı oluşacak inşallah. Partilere sesleniyorum. 7 Haziran’da takılan tavırlara dikkat çekmek istiyorum. Bundan sonra da takip edecek siyasetin unsurları da seçim sonrası gösterdiğimiz tavırdır. Cumhurbaşkanı muhtemelen bana hükümet için bugün görev verecek. Hiçbir kararımızı tek başımıza almadık. AK Parti büyük bir harmandır. Bundan sonra da sürdüreceğiz, her ihtimale hazırlıklı teşkilatlarımız. Aydınlarla, bazen iftarda bit gruplar, bazen sahurda başka bir grupla istişare yaptık. Görmediğimiz, kaçırdığımız bir şey var mı diye. Kanaat önderleriyle konuştuk. Halkımızla buluşuyoruz. Muhteşem bir iftarda onlar kucaklaştık.

KOALİSYON KOMİSYONLARI KURDUK

Kurumsal bir faaliyet içine girdik. Cumhurbaşkanımız görevlendirmesini beklemeden hazır olmak için koalisyon görüşmeleri için komisyonlar kurduk. Hiç kimseye önyargılı bakmadan, seçim beyannamelerinde  ne demişler dite titiz bir çalışma yürüttük, raporlarını da dün aldım.

Diğer partiler vekillerinin sözlerine karşılık vermekle meşgul, AK Partinin farkı budur, hepinize teşekkür ediyorum. Kutuplaştırma siyaseti bitmiş. Maalesef diğer partiler statik bir pozisyon belirlediler, kendilerini mahkum ettiler şimdi kıvranıyorlar." dedi.

"BOSNA ZİYARETİ SONRASI GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIM"

Davutoğlu Bonsa-Hersek'e yapacağı ziyareti hatırlatarak, "Ziyaret dönüşünde, gelecek hafta partilerle görüşmeye başlayacağım. Bayram öncesi turu tamamlayacağız" dedi.

HALAÇOĞLU'NA ELEŞTİRİ

CHP için kullandığı "dinsiz parti" tanımlamasıyla gerek kendi partisi içinden gerekse diğer partiler tarafından eleştirilen MHP Grup Başkanvekili YUsuf Halaçoğlu'nun açıklamalarına da tepki gösteren Davutoğlu "Sayın Baykal üzerinden yürütülen polemiklere bakın. Türk siyasetine kara bir leke olarak geçmiş biz sözdür. Bu milletvekiline şunu söylerim; seviyesizliğinizi kendi aranızda sürdürün, AK Partiyi çekmeye çalışmayın." diye konuştu.