Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Pensilvanya’da Fethullah Gülen’le görüşmesiyle ilgili “Ben oraya dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’nın onayıyla gittim” demiş ancak bunu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Benim sonradan haberim oldu" diye Başbakan Davutoğlu'nu yalanlamıştı.  "Bilgi verdim" ısrarını sürdüren Davutoğlu daha sonra yaptığı açıklamada "Sayın Abdullah Gül’e saygım sonsuz ama zihnim çok berrak, ben hiçbir görüşmeyi devlet kaydı dışında yapmadım. Paralel yapı isterse tüm görüşme kayıtlarını yayınlasın. Bu bir nezaket ziyarerti değildi, kayıtları varsa yayınlasınlar.” diye topu yeniden Abdullah Gül'e atmıştı.

FEHMİ KORU ARACILIĞIYLA YANIT VERDİ

Abdullah Gül son olarak Habertürk yazarı Fehmi Koru'ya konuştu. Koru'nun yazısına göre Gül; konu ile ilgili kendisinin de zihninin berrak olduğunu ifade ederek konu ile iglili ısrarını sürdürdü.

Abdullah Gül'den Davutoğlu'na cevap

Abdullah Gül'den Davutoğlu'na cevap

"O KONU BENİM İÇİN KAPANDI"

Abdullah Gül son olarak Beşiktaş İnönü Stadı’nın inşaat çalışmalarını ziyaretinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularına yanıt verdi. Gül burada yaptığı açıklamada Davutoğlu’nun Pensilvanya ziyareti ve sonrasında yaşanan tartışmalar hakkında “O konu benim için kapandı” dedi.

Fethullah Gülen ile Davutoğlu neyi görüştü?

Fethullah Gülen ile Davutoğlu neyi görüştü?