İl başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümeti bugün öğleden sonra takdim edeceğini açıkladı. Yeni oluşturulacak kabine için, "Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim" diyen Davutoğlu, "bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak" ifadelerini kullandı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"AKP'DEN ÖNCE CILIZ BİR BEYNİ VARDI TÜRKİYE'NİN"

AKP'den önce... Pazusu zayıflamış, yani savunma sanayii olmayan, silahlı kuvvetleri dışa muhtaç hale gelmiş haldeydi. Mide, yani ekonomi çökmüştü. Ona bir stratejik hedef gösterecek olan beyin ve beyin faaliyetleri tükenmişti. Cılız bir beyin ve zayıf bir kas, onu besleyemeyen mide. Ama her an bölüneceğiz korkusuyla tekleyen bir kalp.

12 yıl önce böyle görünen bir ülkeden, yabancıların hasta adam diye isim taktıkları bir ülkeden, AKP pazusu kuvvetli, kendi savunma sanayiine sahip, ekonomiye sahip, stratejik akıl ve en önemlisi de bütün bunları yönetecek özgüvenli bir kalp ortaya çıktı.

Uyuyan dev uyandı. Birileri bundan rahatsız oldu. Adım adım etrafı da toparlamaya başladık. Madem ki Kafkasya’da buluşmuştu, Rumeli'de bu çocuklar, buluşmuştu. Balkan barışını kurduk.  Hangi güç Sırbistan ile Bosna'yı bir araya getirebilirdi? Biz getirdik.