Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Erdoğan’a ait haber ve fotoğraflar 24 ayrı sayfada yer aldı. A.A’nun kurucusu da olan Atatürk’ün ise sadece bir fotografına yer verildi.

2014 yılının önemli olaylarının derlendiği katalogda, MHP lideri  Bahçeli ve HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın 2, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ise 3 fotoğrafına yer verildi. Başbakan Davutoğlu 12, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise 24 sayfada fotoğraflarıyla yer aldı. ABD Başkanı Obama bile 4 fotoğrafı ile muhalefet liderlerini solladı.



Katalogda, önemli olaylarının derlemesi yapıldı.Erdoğan’ın AKP İstanbul Belediye Başkan adaylarını tanıtım toplantısı partilileri selamlayan görüntüsü eşliğinde sunuldu. AKP’nin yerel seçimlerde birinci parti çıkması haberi de, Erdoğan ve ailesinin “balkon pozu” eşliğinde ve “8. Seçim Zaferi” sunuşuyla katalogta yeraldı.



ATATÜRK BİR KEZ

Erdoğan’ın, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasını kesip, salondan ayrılması haberi de “Danıştay’da ‘Siyasi Konuşma Tepkisi” başlığıyla katalogda yer buldu.Kataloğa CHP lideri ile ilgili üç haber ve fotoğraf konuldu. Muharrem İnce’nin rakip olduğu CHP Kurultayı, “Kılıçdaroğlu’na İnce mesaj” başlığıyla verildi. CHP Lideri’nin yumruklu saldırıya uğraması da katalogda yer aldı.



A.A’nın kurucusu Atatürk ise sadece bir kez ve o da, 26 Ağustos’ta Anıtkabir’de oluşturulan “canlı portre” görüntüsüyle kataloğa girdi. Kataloğunun giriş bölümünde de alışılmışın aksine,Atatürk’e yer verilmedi. Katalogda, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi ulusal bayramlara de yer verilmedi. 27 Ağustos’ta yapılan AKP Kongresine ise 2 sayfa yer ayrıldı.