Çin'in Uygur Türklerine baskısı ülkücüler başta olmak üzere birçok kesim tarafından yurt genelinde protesto ediliyor. Protestolarda zaman zaman istenmeyen olaylarda çıkıyor. Bu olaylara yönelik en çarpıcı yorum ise MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Bahçeli, Çin protestolarına yönelik ilginç açıklamalarda bulundu. "Bizim ülkücü gençliğimiz Çin'deki zulme karşı hassastır.
Demokratik haklarını kullanabilmeleri gerekir. Bu sorunu kamuoyuna mal etmek, uluslararası arenaya doğru yönlendirmek açısından bu eylemler faydalıdır." diyen Bahçeli "Çin lokantalarına saldırılar oldu" şeklindeki bir soruya ise "Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay." diye yanıt verdi.



(Foto:DHA)

Ahmet Hakan'ın "Sultanahmet'te Çinli ile Koreliyi ayırt edememe durumu da oldu." şeklindeki bir sorusuna ise Bahçeli "Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ikisi de çekik göz... Fark eder mi efendim?" yorumunda bulundu.
Hakan'ın "Yapmasalar daha iyi olmaz mı?" çıkışına ise MHP lideri Ama oluyor efendim. Gidiyor cama taş atıyor, başka şey yapıyor" diye karşılık verdi.


"Çinli sanılan turiste saldırı" iddiasına flaş açıklama


Bahçeli'den koalisyon için 3 şart!

Bahçeli'den koalisyon için 3 şart!