Diyarbakır'da bugün sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ne destek vermek için HDP'nin düzenleyeceği yürüyüşe kentte geniş güvenlik önlemleri alan polis izin vermeyince olaylar çıktı. Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi 202'nci Sokak'ta çıkan olaylarda silahla vurulan 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Polis, ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu ölen 2 kişinin kimliğini belirlemek için soruşturma başlattı.

Foto: DHA -Diyarbakır'da yürüyüş öncesi olay çıktı, polis TOMA ile müdahale etti


Merkez Yenişehir İlçesi'nde barikatlarla yol kapatmak isteyen grubu polis havaya ateş açarak ve gaz bombası ile müdahale etti. Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, HDP, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün saat 12.00'de kentte yürüyüş yapacağını duyurdu. Diyarbakır Valiliği de yürüyüşün kanunsuz olduğunu açıklayarak, kanunsuz yürüyüşe halkın itibar etmemesini istedi. Kente bugün esnaflar kepenk açmazken, belediye otobüsleri ile şehiriçi taşımacılık yapan minibüslerin büyük bölümü sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Diyarbakır'da öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi. Merkez Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde okula gitme oranının yüzde 20 civarında olduğu belirtildi.

Foto: DHA -Diyarbakır'da sokaklarda çok sayıda ateş yakıldı


HDP'liler yürüyüş için merkez Yenişehir İlçesi Esma Ocak Parkı'nda toplanmaya başladığı sırada, Yenişehir İlçesi'nin Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında yüzlerinin maske ile kapalı olduğu gruplar caddeyi barikatlarla kapatmak istedi. Zırhlı araçlar ve TOMA'lar ile cadde üzerine gelen polis, yol kapatan göstericileri havaya ateş açarak, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Gruplar ise polise taşlı saldırıda bulundu. Cadde üzerinde olaylar devam ederken, polis geniş önlemler aldı.

Foto: DHA -Emniyet güçleri olaylara tazyikli su ve TOMA ile müdahale etti


Bu arada HDP'lilerin toplanmaya çağırdığı Esma Ocak parkı çevresinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, bölgeye cadde ve ara sokaklardan gelen grupları gaz bombası ve basınçlı suyla dağıtmaya başladı. Diyarbakır'ın başta Yenişehir olmak üzere Bağlar İlçesi'nde de göstericiler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.

Foto: Depophotos


Foto: Depophoptos